Haagse kunstenares Annemarie Petri wint Pulchriprijs

De Haagse kunstenares Annemarie Petri heeft de Van Ommeren de Voogt Prijs gewonnen, één van de twee prijzen die elk jaar bij Pulchri Studio op het Lange Voorhout worden uitgereikt.

Door

De jury bekroonde Petri’s ets ‘De stad waar de mensen niet konden ophouden met bouwen’ wegens de ‘technisch kundige uitvoering’. “De herhaling van elementen zorgt voor een spannende opbouw in het beeld die naar boven toe lijkt te ontploffen. Deze kracht dekt de lading van de titel en geeft daarmee wellicht een filosofisch inzicht in een actueel thema,” zei jury-voorzitter Bernard van Ommeren zaterdagmiddag bij de prijsuitreiking. Aan de prijs is een bedrag van vijfduizend euro verbonden en een solo-tentoonstelling in de zalen van Pulchri. Petri was overigens wegens zieke zelf niet aanwezig; in haar plaats nam Pulchri-voorzitter Frans de Leef de prijs in ontvangst.

Najaarssalon met ruim 200 werken

De uitreiking markeerde het begin van de Najaarssalon. Die bevat dit jaar ruim tweehonderd werken van 138 Pulchri-leden, die te zien zijn in de grote zalen aan het Lange Voorhout.

Aat Verhoog, ‘Une sortie à Giverny’. Foto: DHC

De jury zei verrast te zijn door ‘de grote verscheidenheid van disciplines en stijlen, als ook de hoge kwaliteit van het ingezonden werk’. De andere genomineerden waren Sjef Hendrickx en Marus van der Made.

Hans Kuypers, ‘Het begin’. Foto: DHC

Najaarssalon, t/m 13 oktober, Pulchri Studio (Lange Voorhout). Meer informatie: www.pulchri.nl

Standaardportret
Bekijk meer van