Lijn 6, 12 en 25 rijden weer naar Haagse Markt

De tramlijnen 6 en 12 en buslijn 25 rijden vanaf vandaag (vrijdag 3 april) weer hun normale route langs de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat.

Door

Sinds enkele weken rijden deze lijnen op marktdagen niet meer bij de Haagse Markt omdat het daar volgens de HTM te druk was waardoor de kans op besmetting met het coronavirus te groot zou zijn. Om de veiligheid van de medewerkers en de reizigers te vergroten, reden de lijnen een aangepaste route door de binnenstad.

De HTM geeft aan dat het inmiddels weer veilig is om naar de Haagse Markt te rijden omdat burgemeester Johan Remkes ‘de gewenste voorzorgsmaatregelen’ heeft getroffen. Alleen kramen met etenswaren mogen nog open zijn op de Haagse Markt, waardoor de drukte veel minder is. Daarnaast heeft de HTM de cabines in de oude, roodbruine stadstrams en in de bussen voorzien van plexiglazen bescherming. Daarom zit het personeel afgescheiden van de reizigers.

Veilig vervoer bij Haagse Markt ‘is weer mogelijk’

‘Een veilig vervoer van zowel HTM-medewerkers als reizigers is daarmee weer mogelijk,’ schrijft het vervoersbedrijf in een verklaring. ‘HTM stopt bij iedere halte en opent de deuren van tram of bus automatisch. Het gebruik van stop- en deurknoppen is niet nodig. HTM vraagt reizigers afstand van elkaar te houden in tram en bus en op de halte, en de richtlijnen van de rijksoverheid op te volgen.

Meer informatie: www.htm.nl

DHC-redacteur en columnist Casper Postmaa schrijft, zolang de corona-crisis duurt, een dagboek over het leven in Den Haag. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van