Gemeente biedt gezinnen hulp in tijden van corona

Met z’n allen thuiszitten kan spanningen opleveren. De gemeente biedt daarom hulp via een nieuwe website.

Door

Den Haag lanceert dinsdag (24 maart) een speciale website voor gezinnen. ‘Die biedt informatie en inspiratie en ondersteunt gezinnen met kinderen om zo goed mogelijk de corona-crisis door te komen’, aldus een mededeling van het stadhuis.

Thuis tijdens corona-crisis

“Een groot deel van de kinderen zit vanwege de corona-crisis thuis of hangt op straat en ouders werken (deels) thuis. We moeten er met z’n allen nog even aan wennen en veel regelen, bijvoorbeeld thuisonderwijs”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (VVD, zorg, jeugd en volksgezondheid).

“Bovendien zijn er veel vragen: mag mijn kind buiten spelen? Hoe dan? Hoe je het wendt of keert, de coronacrisis heeft ook zijn weerslag op de samenhang in het gezin. Verveling en spanningen liggen op de loer. Los van alle hectiek om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen, zal er aandacht moeten zijn voor het gezin. Daar helpt deze website bij”.

Tegen het bankhangen

De website wordt samengesteld in samenwerking met Family Factory, specialist op dit gebied. Op de website worden betrouwbare lokale en nationale informatie van onder meer Nederlands Jeugdinstituut, GGD en RIVM gecombineerd met ervaringen van ouders en opvoeders.

Op de site kunnen gezinnen terecht voor zaken als het voorkomen van en anticiperen op mogelijke spanningen in huis; het versterken en ondersteunen van het ouderschap; het handhaven van een gezonde leefstijl; het voorkomen van de negatieve effecten van bankhangen, gamen en computeren; de creativiteit van ouders en kinderen.

Webadres: https://gezinencorona.nl/den-haag/

DHC-redacteur en columnist Casper Postmaa schrijft, zolang de corona-crisis duurt, een dagelijks dagboek over het leven in Den Haag dat steeds meer in de ban raakt van de pandemie.

Standaardportret
Bekijk meer van