Stickers personaliseren om een bepaalde boodschap uit te dragen

Stel je voor: je hebt een geweldige boodschap die je wilt verspreiden. Of het nu gaat om reclame voor je bedrijf, steun betuigen aan een goed doel of gewoon je persoonlijke stijl laten zien, door stickers te personaliseren kun je jouw boodschap overbrengen naar een breed publiek. In Den Haag weten ze goed hoe ze dat moeten doen met gepersonaliseerde stickers.

Door

Stickers personaliseren om mensen te stimuleren

In 2021 is tramwagen 3126 op lijn 1, die van Delft naar Scheveningen en vv rijdt, omgedoopt tot Bikinilijn. De tram is aan de buitenkant voorzien van stickers met strandtaferelen en in de tram zijn zeegeluiden en meeuwen te horen. De gemeente heeft hiervoor gekozen om het openbaar vervoer naar Scheveningen te stimuleren en mensen wat vrolijkheid te bieden. De eerste keer dat de Bikinilijn reed was namelijk ten tijde van corona. Hoewel er wel wat kritiek was, omdat het seksistisch zou zijn, vond het merendeel van de mensen het een leuk initiatief van de gemeente. Nu rijdt de Bikinilijn elke zomer. 

Blauw met geel bestickerde tram als steunbetuiging 

Vorig jaar heeft er in Den Haag in de maand januari een speciale Oekraïnetram gereden als steunbetuiging voor de oorlog in Oekraïne. De tram van lijn 1 was volledig beplakt in blauw en geel. De tram reed lang het Vredespaleis, de Oekraïense ambassade en het Nederlands parlement. Het initiatief kwam van ambassadeur van Oekraïne. Ook in andere steden reden blauw-gele trams om steun te betuigen aan het Oekraïense volk. Met stickers kun je dus een tram personaliseren om een bepaalde boodschap uit te dragen. 

Wens voor een Cultuurtram op lijn 17

Coen Bom en Richard de Mos van Hart voor Den Haag willen een Cultuurtram laten rijden in Den Haag om het Museumkwartier een boost te geven. Dit willen ze doen door op lijn 17 een bestickerde tram te laten rijden. Of het plan doorgaat is nog niet bekend. Een probleem is dat niet alle trams in Den Haag voorzien mogen worden van reclame. Alleen oudere modellen mogen bestickerd worden en die rijden niet op alle lijnen. 

De kracht van stickermarketing

Stickers zijn niet alleen kleine plakplaatjes, ze hebben ook een grote impact als marketinginstrument. Door stickers te personaliseren met jouw eigen logo, slogan of afbeelding kun je op een creatieve en effectieve manier je merk onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van stickers tijdens evenementen of het gebruik ervan als giveaway bij aankopen. Op deze manier krijgen mensen niet alleen een tastbaar product, maar ook een herinnering aan jouw merk. 

Waarom een voertuig inzetten voor reclame?

Nu heeft natuurlijk niet iedereen een tram tot zijn beschikking om op te adverteren. Toch zijn voertuigen wel een hele geschikte plek om op te adverteren. Uit onderzoek van het Bureau voor de Statistiek is gebleken dat je met reclame op een auto wel 160.000 contactmomenten per maand hebt. Reis je veel voor je werk of heb je bedrijfsauto’s dan is het slim om deze in te zetten. Wil je geen permanente reclame op je auto, dan kun je bij Sticker.nl magneetstickers laten maken. Deze stickers plakken met magnetische lading in plaats van lijm. Daardoor heb je na verwijdering van de magneetstickers geen last van lijmresten. 

De voordelen van magneetstickers

Magneetstickers plakken op alle metalen ondergronden die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Test dus van te voren of je ondergrond geschikt is om magneetstickers op te plakken. Dit kun je doen door bij Sticker.nl een sample op te vragen van het materiaal. Magneetstickers kun je meerdere keren gebruiken. Bewaar de stickers liggend op een schone en droge plek.  Heb je ze weer nodig, dan kun je ze weer opplakken. Is de sticker wat vies, maak deze dan schoon met wat water. Let er ook op dat de ondergrond schoonmaakt voor je je magneetstickers gaat opplakken, want als er ijzerdeeltjes onder de sticker zitten, kan het gaan roesten. Daarom is het ook belangrijk dat als je magneetstickers langere tijd op een auto laat zitten, je af en toe onder de stickers schoonmaakt. 

Waarom stickers laten personaliseren?

Stickers personaliseren heeft als voordeel dat je je boodschap zo kunt brengen als jij wil. Je kunt je eigen ontwerp, kleuren, vorm, maat, materiaal en andere opties kiezen, waardoor je stickers echt uniek worden. Hiermee kun je je onderscheiden van je concurrenten en een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep. Daarnaast is stickers personaliseren ook nog eens zeer betaalbaar. In vergelijking met andere vormen van reclame, zoals advertenties op televisie of in kranten, zijn stickers een kosteneffectieve manier om je boodschap te verspreiden. Bovendien zijn ze gemakkelijk te produceren en kunnen ze snel geleverd worden. Dus waar wacht je nog op? Ontwerp vandaag nog je eigen gepersonaliseerde stickers!

Standaardportret
Bekijk meer van