Storm wakkert aan, bomen waaien om, scholen dicht

De storm Ciarán trekt over West-Nederland en de Haagse regio. Verkeer en vervoer ondervinden hinder. De eerste bomen gaan plat.

Door

Bomen om

Vanaf donderdag 11.00 gold Code Oranje in verband met de verwachte zware windstoten. Rond 12.00 waaide op de Volendamlaan een boom om en raakte een vrouw. Zij raakte gewond aan haar been. Even later viel op de Margaretha van Hennebergweg (Loosduinen) en boom op de bovenleiding van de tramlijn 2. De Van Alkemadelaan raakte ter hoogte van Duttendel enige tijd geblokkeerd door een gesneuvelde boom. De brandweer is uitgerukt om de bomen te verwijderen.

Scholen

Uit voorzorg hebben vele scholen hun middagroosters geschrapt zodat leerlingen naar huis kunnen. De meeste vluchten van Rotterdam The Hague Airport zijn geannuleerd.

Waarschuwingen

Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke plekken. ‘Op bruggen, viaducten en fly-overs kun je een extra klap wind verwachten. Daarnaast kunnen door de windstoten bijvoorbeeld takken of voorwerpen op de weg terechtkomen. Wees dan ook extra alert onderweg.’ De dienst komt ook met tips voor het rijden, zoals: houd extra afstand tot je voorligger, houd rekening met (krachtige) windstoten, wees bedacht op plotselinge rem-acties of uitwijkmanoeuvres.

Avondspits en NS

De ANWB verwacht een drukke avondspits. Tegelijk roept de NS op de trein te mijden. Directeur Wouter Koolmees op Radio 1: ‘Als het niet per se hoeft, ga niet’. Ook adviseert hij reizigers goed de informatie in de NS-app in de gaten te houden. ‘De kern van de storm komt pas in de loop van de middag.’

Standaardportret
Bekijk meer van