Sinterklaasactie: omroepen willen 50.000 cadeautjes verzamelen

Met de actie ‘Sintvoorieder1’ hopen de omroepen in Den Haag en wijde omgeving vijftigduizend pakjes in te zamelen voor kinderen die anders niets krijgen.

Door

‘Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in armoede of verborgen armoede,” zegt Henk Ruijl, hoofdredacteur van Omroep West. “Daarom zorgt de Stichting Sintvoorieder1 met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar.” Behalve Radio West doen ook onder meer de omroepen Den Haag FM, Steutelstad, Studio Alphen, Omroep Delft, Midvliet en RTV Katwijk mee. Ze houden een actieweek die tot en met vrijdag 24 november duurt.

“Samen met de luisteraars is het doel om 50.000 cadeaus in te zamelen,” vertelt Ruijl. “Vorig jaar  werd ook actie gevoerd, maar met minder omroepen. De eindstand kwam toen uit op het ongelofelijke aantal van 47.459 cadeaus. Dan moeten we dit jaar met meer omroepen én ieders hulp die 50.000 cadeaus toch kunnen halen?” Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is welkom. De omroepen geven als voorbeelden: speelgoed voor de kleintjes, knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan Sinterklaas-snoepgoed. De cadeaus hoeven niet te worden ingepakt, omdat de vrijwilligers van de stichting ze dan makkelijker kunnen verwerken tot cadeaupakketten voor de juiste leeftijdsgroepen.

Radio-uitzending

Op verschillende locaties in de regio kan tot en met vrijdag worden gedoneerd. In totaal doen twaalf  omroepen mee, die allemaal een eigen inzamellocatie hebben. Radio West en Den Haag FM zitten in de Centrale Bibliotheek aan het Spui waar zij ook een gezamenlijke radio-uitzending verzorgen. Woensdag rijdt de ‘Pakjestram’ door Den Haag met Sinterklaas op de bestuurdersstoel. Ook in de tram kunnen pakjes worden ingeleverd. Klik hier om de route te bekijken.

Op het televisiekanaal van Den Haag FM is de hele dag van 6.00-19.00 uur de radio-uitzending ook als kijk-radio te volgen. Op TV West is dat tussen 12.00-14.00 uur en tijdens het laatste spannende uur van 18.00-19.00 uur op 24 november. In die uitzending onthult Maartje van Weegen de eindstand van de actie.

 

Standaardportret
Bekijk meer van