VVD grootste partij in waterschap Delfland

Fors meer kiezers dan vier jaar geleden (46 procent) brachten hun stem uit voor vertegenwoordigers in het Hoogheemraadschap van Delfland. Daar is het waterschap ‘erg blij mee’. De VVD is de grootste partij geworden met vijf zetels (+ 1).

Door

Na de VVD volgen de Algemene Waterschapspartij (AWP), de PvdA, Water Natuurlijk en de PvdD met ieder drie zetels. Het CDA krijgt twee vertegenwoordigers in het waterschap, 50PLUS en de CU/SGP ieder één.

Hoewel de opkomst met 7,6 procent steeg, zijn de verschuivingen minimaal.

Geen nieuwe partijen in waterschap

Er deden vier nieuwe partijen mee aan de verkiezingen, maar geen enkele haalde een zetel. Zo probeerde onder meer de Haagse Hennie van der Most (PUUR.), bekend van ‘Delen achter de Duinen’, in het waterschap te komen met als speerpunt de betaalbaarheid van de belastingen voor minima. De fractie die zich in de afgelopen periode afsplitste van de VVD, Integer Liberaal, haalde evenmin voldoende stemmen.

Onder de gekozen vertegenwoordigers zijn oud-PvdA-raadslid Lobke Zandstra, de Bezuidenhoutse Antoinette Jans (AWP) en Tom Oostvogels, momenteel medewerker van de Tweede Kamerfractie van de VVD.

 

Standaardportret
Bekijk meer van