Geen kerstmarkt, wel lichtjes op Lange Voorhout

De Royal Christmas Fair gaat opnieuw niet door, maar Den Haag heeft wel een winterprogramma met op veel plekken feestelijke verlichting.

Door

Geen kerstmarkt op het lange Voorhout en vermoedelijk een voorlopig nog voortdurende avondsluiting van winkels, horeca en theaters. Echt feestelijk wordt het dus niet in de stad deze december. Maar de gemeente houdt de moed erin, bleek maandagavond. Wethouder Saskia Bruines (D66, economie) stelde een lichtjeshemel boven het Lange Voorhout in werking.

“Je beleeft nog steeds een Royal Winter, ook nu het winterprogramma in aangepaste vorm plaatsvindt,” volgens Bruines. “Het is enorm spijtig dat de Royal Christmas Fair geen doorgang kan vinden, maar de lichtjeshemel op het Lange Voorhout en andere plekken in de stad zullen ook dit jaar schitteren. Een sfeervolle en aantrekkelijke stad is juist nu belangrijker dan ooit.” 

De gemeente investeerde dit jaar samen met ondernemers in de sfeerverlichting. “De lichtjes blijven tot en met januari hangen om extra sfeer te creëren die juist nu zo gewenst is.”, aldus Bruines. “Daarmee willen we bewoners, ondernemers en bezoekers een hart onder de riem steken.” Zo word je op de Korte Poten verwelkomd door een verlicht ornament met de tekst ‘Have a Royal Winter’ en is er straks ook sfeerverlichting op de toegangswegen van Scheveningen, de boulevard, de Pier en attracties zoals het Circustheater, Pathé, Holland Casino en het Kurhaus. 

Binnenstad en Scheveningen 

Van 10 t/m 12 en van 17 t/m 24 december zijn er muzikale acts in de binnenstad. In de laatste week voor kerst kun je bij de speciale inpakservice op Spuistraat 50 cadeautjes extra feestelijk laten verpakken. Foodhallen Haagsche Bluf organiseert diverse winteractiviteiten en wie nog meer licht wil bewonderen gaat naar Amare voor een doorlopende expositie van TodaysArt met een bijzondere lichtinstallatie. Op het Kurhausplein kan weer worden geschaatst; op de boulevard verschijnen ijssculpturen. Madurodam houdt ‘Winterweken’ en in de Lourdeskerk (bij het Circustheater) is een levende kerststal te bezoeken. Bezoekers worden op drukke dagen ontvangen door Haagse piccolo’s die zorgen voor een goede spreiding van het publiek en informatie geven over het aanbod. 

Het actuele programma is hier te vinden.  

Standaardportret
Bekijk meer van