Nu bij de krant: 24 pagina’s tellende special over nieuwbouw in Den Haag

Op zoek naar een nieuwbouwwoning? Den Haag bouwt momenteel volop. Aan de kust, in het centrum en aan de randen van de stad. DHC praat je deze week in een 24 pagina’s tellende vastgoedspecial bij over de nieuwbouw in de regio.

Door

In de bijlage peilen we onder meer de stemming op de Haagse woningmarkt. Na een woelig jaar gaan de huizen niet meer als warme broodjes over de toonbank. De gemiddelde verkoopprijs ligt zelfs 13,5 procent lager dan een jaar geleden, zo meldde makelaarsbond NVM vorige week. ‘Het is wennen dat er soms amper interesse is,’ erkent een makelaar.

Verder komt er in de nieuwbouwbijlage een aantal bijzondere bouwprojecten aan bod. Zoals het complex The Blox in de Binckhorst, dat onderdeel moet worden van de wijk van de toekomst. ‘Wonen, werken en ontspannen komen hier samen,’ stelt de ontwikkelaar.

Elders, in het Statenkwartier op de hoek van de Frankenslag en de Scheveningseweg, is Parador van de Spaanse architecte Lucía Giménez Puerta gepland. Wandelend door de Haagse wijk herkende zij de bogen uit haar geboortestreek. Het zijn dan ook de blikvangers geworden van het appartementengebouw. Ook ruim aandacht voor het Koningin Julianaplein. Plaatjes van het nieuwe plein circuleren al langer, al is het plein nog steeds een bouwput. Maar nu lijkt de nieuwbouw dan toch eindelijk van de grond te komen. Over enige jaren ziet het gebied er totaal anders uit.

Nieuwbouw in de regio

In deze nieuwbouwspecial ook ruime aandacht voor projecten in Rijswijk (waar ‘De Eierdoos’ een landmark op de A13 blijft), Leidschendam-Voorburg (waar Landgoed Voorlei een tweede leven krijgt) en Zoetermeer (waar een autovrije wijk wordt gebouwd).

Wilt u meer lezen over de nieuwbouwprojecten in de Haagse regio? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van