Dierbare slachtoffers bij verkeersongelukken

Verkeersongelukken eisten onlangs het leven van twee geliefde Hagenaars, Johan Gangadajal, voorzitter van de voetbalclub SVV Toofan en bloemiste Janet van de Stationsweg.

Door

Janet Duinkerke (51), die samen met haar zus Patricia de bloemenwinkel Pluis op de Stationsweg dreef, is vrijdag 30 juli overleden aan de gevolgen van een ongeluk. Zij werd drie dagen eerder in ‘s-Gravenzande aangereden door een automobilist. Deze was vlak daarvoor betrokken geweest bij een ander ongeluk en was dus op de vlucht. De man (61) is aangehouden.

In de Stationsbuurt was Janet zeer populair. Velen zijn geschokt over haar dood en hebben nu juist bloemen naar de winkel toegebracht. ‘Janet, bedankt voor ruim 20 jaar dienst, steun, liefde en gekkigheid met familie en vrienden. Weet dat je veel liefde hebt ontvangen van de mensen om je heen,’ schrijft zus Patricia op Facebook. Door crowdfunding kan er worden gezorgd voor een passende uitvaart. Zaterdag rijdt om 12.00 uur een open rouwauto met de kist over de Stationsweg en langs het Huijgenspark. Er kunnen dan bloemen in de auto worden gelegd.

Oprichter SVV Toofan

Johan Gangadajal (82), ruim 57 jaar bestuurder bij SSV Toofan in Kijkduin, kwam op vrijdag 30 juli om het leven na een aanrijding met een tram op de Mgr Van Steelaan in Voorburg. Met enige Surinaamse studenten richtte ‘Voorie’, zoals hij werd genoemd, in 1962 Toofan op. Hij werd al snel voorzitter en bleef dat.

Johan Gangadajal. | Foto: SVV Toofan

Bij de club is met grote verslagenheid gereageerd op de dood van de geliefde preses. Het was al bekend dat Gangadajal zijn voorzitterschap zou gaan neerleggen. “De manier waarop hij nu wegvalt is moeilijk. Johan was Toofan, hij blijft altijd Toofan. Alleen is hij er niet meer,” zegt bestuurslid Waldo Idoe op de site van Omroep West.

Op de site van de club staat: ‘S.s.v. Toofan zal verder moeten. Dat zijn wij verplicht aan hem, aan onze Voorie Johan Gangadajal. Het zal niet makkelijk zijn maar zijn levenswerk zullen wij voort moeten zetten’. Gangadajal werd wegens zijn inzet voor de club aan de KNVB benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het afscheid van Johan Gangadajal is vrijdag 6 augustus van 13.30 tot 15.30 uur op het terrein van Toofan, Wijndaelerweg 9. De crematie vindt plaats in familiekring.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

 

Standaardportret
Bekijk meer van