CPC Loop afgelast, toch aangepaste dienstregeling HTM

De CPC Loop is vandaag afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. De HTM blijft wél een aangepaste dienstregeling rijden.

Door

De organisatie van de CPC Loop acht het niet verantwoord om 41.000 deelnemers vandaag van start te laten gaan. ‘Er is te veel en te harde wind. In combinatie met het zeer slechte weer en de lage gevoelstemperatuur is er sprake van een onverantwoorde situatie op zowel het Malieveld als het parcours,’ zo schrijft de organisatie op de eigen website.

Na overleg met burgemeester Pauline Krikke is vanochtend om 7.00 uur besloten om het evenement af te gelasten. Krikke baalt ervan dat het onstuimige weer ‘roet in het eten gooit.’ Zij reageert: “Hoe mooi het evenement ook is en hoezeer ik de lopers hun wedstrijd ook gun, de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers staat altijd voorop. Met dit onstuimige weer kunnen geen risico’s worden genomen. Laten we hopen dat we volgend jaar meer geluk hebben met het weer en de CPC-loop dan door kan gaan.”

De organisatie verzoekt de lopers niet naar het Malieveld te komen. Het KNMI heeft voor de hele middag code oranje afgegeven voor een groot deel van het land, waaronder Den Haag. Verspreid over het parcours waren aan het begin van de zondagmiddag toch enige lopers op eigen gelegenheid onderweg.

Toch minder trams en bussen

Ondanks de afgelasting van de CPC Loop blijft de HTM zondag wél een aangepaste dienstregeling rijden. ‘HTM kan helaas niet alle vooraf ingestelde maatregelen afblazen,’ zo meldt de vervoerder. Dat betekent dat op de tramlijnen 1, 3, 9 en 12 en buslijnen 20, 21, 22, 23, 24 en 28 reizigers rekening moeten houden met vertragingen en omleidingen. Dit duurt waarschijnlijk tot en met het einde van de middag.

Standaardportret
Bekijk meer van