Benefietconcert voor Oekraïne in Amare

De grote Haagse cultuurinstellingen tonen zich solidair met Oekraïne. Zondagmiddag is er een benefietconcert in Amare.

Door

Naast musici van het Residentie Orkest, studenten van het Koninklijk Conservatorium en acteurs van Het Nationale Theater treden diverse bevriende solisten op tijdens het benefietconcert, onder meer uit Oekraïne.

Pianiste Anna Fedorova, celliste Maya Fridman, percussionist Konstantyn Napolov, pianiste Helena Basilova en altvioliste Hannah Strijbos hebben hun medewerking toegezegd.

Naast muziek en verhalen uit Oekraïne staan werken op het programma van onder meer Chopin, Skoryk, Vasks, Elgar, Strootman, Fondse en Bach.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Helena Basilova. | Foto: Marco Borggreve

Hart onder de riem

Volgens Amare-directeur Jan Zoet willen Amare ‘and friends’ de Oekraïners een hart onder de riem steken. “Als culturele instellingen in de internationale stad van recht en vrede, Den Haag, vinden we het noodzakelijk om onze steun te betuigen aan de inwoners van Oekraïne. Met muziek en theater willen wij solidariteit tonen in deze moeilijke tijd. Dit gezamenlijke benefietconcert geeft ons de mogelijkheid om de landelijke actie via Giro555 te ondersteunen.”

Het concert is onderdeel van de landelijke campagne Hart for Ukraine | Culture Supports Ukraine. Het benefiet is een zogeheten ‘pay-as-you-like-concert’: bezoekers bepalen zelf wat ze voor een kaartje willen betalen. De minimumprijs is vijf euro. De opbrengsten van het concert en de stream, die wordt verzorgd, komen geheel ten goede aan Giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

  • Kaarten voor het benefietconcert zijn te koop via amare.nl, hnt.nl en residentieorkest.nl. Het NDT biedt via het pay-as-you-like-principe een video-opname aan.

Wilt u meer lezen over Haagse politiek, sport en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

Standaardportret
Bekijk meer van