Donaties voor familie snackbarhouder Wei Chen blijven binnenstromen: al ruim een ton

De inzamelingsactie voor de nabestaanden van de vermoorde snackbarhouder Wei Chen uit Houtwijk blijft de verwachtingen overtreffen. Met het initiatief is al meer dan een ton opgehaald.

Door

‘We zijn in shock, overdonderd door al die lieve mensen die massaal op zijn gestaan om te helpen,’ schrijven de initiatiefnemers van de crowdfunding. In elf dagen tijd hebben ruim vierduizend mensen een donatie gedaan, variërend van vijf tot duizend euro. De teller is maandag voorbij de 100.000 euro gegaan.

De zussen Petra Beeloo en Femke Beeloo-Planken, bewoners van Houtwijk, zijn onlangs een crowdfunding begonnen voor het gezin van wijlen Wei Chen. De eigenaar van Cafetaria Houtwijk werd in januari op straat neergestoken en overleed aan zijn verwondingen. Sindsdien verkeren weduwe Xiao Chen en haar twee kinderen niet alleen in diepe rouw en angst, maar ook in financieel zwaar weer. Omdat ze een eigen zaak heeft, komt ze amper in aanmerking voor overheidssteun.

Binnen een week haalde de actie 20.000 euro op. Dat overtrof al alle verwachtingen van de initiatiefnemers en weduwe Chen. “Dit had Xiao echt nodig,” vertelde een verblufte Beeloo-Planken. Maar toen Omroep West zaterdag een artikel publiceerde over de wrange situatie dat door mediapartner NOS werd overgenomen, barstte het echt los. Ook maandag blijven de donaties binnenstromen.

Minderjarige verdachten

Wei en Xiao Chen werden in januari op het Doctor H.E. van Geldererf in Houtwijk belaagd door drie minderjarige tieners. Daarbij werd Wei neergestoken. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Xiao raakte gewond. Volgens de politie vond voorafgaand aan de steekpartij een ‘woordenwisseling’ plaats tussen Chen en twee meisjes op een parkeerterrein even verderop.

De dood van Chen heeft veel losgemaakt in Houtwijk. Buurtbewoners legden in groten getale bloemen bij de cafetaria en op de plek waar hij werd aangevallen. Ook liepen honderden mensen in een stille tocht. Twee meisjes van 15 en 17 en een jongen van 17 worden verdacht van doodslag en openlijke geweldpleging. Zij zitten in voorarrest. Naar verwachting komt de zaak volgende maand voor de rechter.

Doneren kan via de crowdfunding op GoFundMe.

Standaardportret
Bekijk meer van