Van zaal naar zaal op Wanderlust

Gypsy-jazz, rock, Braziliaanse swing, orgeljazz én klassiek. Dat staat vrijdag op het programma van het minifestival Wanderlust van het Residentie Orkest.

Door

Voor het minifestival Wanderlust heeft het Residentie Orkest musici uitgenodigd met totaal verschillende achtergronden. Zij zullen alleen of met het orkest optreden en daarbij worden alle ruimten van het Zuiderstrandtheater gebruikt.

“Daarom ook de naam ‘Wanderlust’. Daar zit een beetje in dat je van zaal naar zaal trekt. Je moet in beweging komen,” legt directeur Sven Arne Tepl van het Residentie Orkest uit. “Nee, het festival heeft niets met Schubert te maken!”

Op het programma staan optredens van rockzangeres Anneke van Giersbergen, de popband Zuco 103, de Haagse hammondorgelvirtuoos Sven ‘Hammond’ Figee, het Tim Kliphuis Trio (gypsy-jazz) en (klassiek) pianiste Nino Gvetadze. Gypsy-jazz, rock, Braziliaanse swing, orgeljazz én klassiek: het is allemaal te horen in het Zuiderstrandtheater.

Optredens Wanderlust duren ‘hooguit halfuur’

Tepl: “We mikken met dit festival op een ander en meer internationaal publiek. We creëren één moment waarop je van alles kunt tegenkomen. De meeste optredens duren niet langer dan een halfuur. Er is een blokkenschema waar je je eigen route doorheen kunt bepalen. En we sluiten af in de foyer met een dj. Het is dus allemaal wat losser dan gewoonlijk.”

Het festival begint vrijdag 12 oktober om 19.30 uur.

Wanderlust, vrijdag 12 oktober, 19.30 uur, Zuiderstrandtheater. Meer informatie: www.residentieorkest.nl

 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van