The Boxer Rebellion op Schollenpop

The Britse popband The Boxer Rebellion is dit jaar de publiekstrekker op het gratis muziekfestival Schollenpop.

Door

The Boxer Rebellion treedt zaterdag 25 augustus op tijdens Schollenpop. Dit gratis muziekfestival wordt gehouden op het Scheveningse Zuiderstrand, aan het einde van de Houtrustweg. De Britse popband The Boxer Rebellion brak in 2013 door met het album ‘Promises’. Het nummer ‘Diamonds’ werd een grote hit en is sinds enkele jaren ook in de Top 2000 terug te vinden.

Het kwartet, met aan het hoofd zanger Nathan Nicholson, maakt alternatieve rocknummers waarin invloeden van bands als U2, Coldplay, Editors en The Killers te horen zijn. Eerder dit jaar bracht The Boxer Rebellion het nieuwe album ‘Ghost Alive’ uit.

Ook Claw Boys Claw op Schollenpop

Andere acts die acte de présence geven op Schollenpop 2018 zijn onder andere de Nederlandse rockband Claw Boys Claw, de hiphopformatie The Cool Quest en de metalgroep For I Am King. Het Amsterdamse kwintet For I Am King, dat onder leiding staat van frontvrouw Alma Alizadeh, bracht in 2016 debuutalbum ‘Daemons’ uit. Deze plaat staat vol met harde metal riffs, opvallende melodieën en snijdende vocalen.

Ook de Amsterdamse metalgroep For I Am King komt naar Schollenpop.

Ook de Amsterdamse metalgroep For I Am King komt naar Schollenpop. | Foto: PR

De line-up is nog niet compleet. De organisatie maakt later meer namen bekend.

Lees ook: 'De succesformule van The Boxer Rebellion'

Interview met zanger Nathan Nicholson
Standaardportret
Bekijk meer van