Oekraïense songfestivalact Go_A opent The Life I Live

De Oekraïense band Go_A, bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival van 2021, opent op 26 april om 19.00 uur het Haagse koningsnachtfestival The Life I Live.

Door

Het kwartet uit Kiev, onder leiding van frontvrouw Kataryna Pavlenko, eindigde vorig jaar met het nummer ‘Shum’ als vijfde tijdens het songfestival in Rotterdam. Onlangs bracht Go_A een nieuw nummer uit: ‘Kalyna’. Dit is een lied dat is geïnspireerd op de oorlog in Oekraïne.

‘Kalyna’, de songtitel, verwijst naar een bloem die symbool staat voor de Oekraïense cultuur. Het nummer brengt volgens de band een ‘boodschap van hoop en vereniging’. Het optreden tijdens het gratis The Life I Live in Den Haag wordt hun tweede show sinds het uitbreken van de oorlog.

‘We zijn blij en vereerd dat we de Go_A mogen verwelkomen. Kúnnen verwelkomen, want de drie mannelijke bandleden mochten natuurlijk niet het land uit. Gelukkig kregen ze ontheffing,’ vertelt organisator Prooost. Over de muziek van Go_A wordt geschreven: ‘Oekraïense folk en elektronische dancebeats gaan een even opzwepend als gezellig huwelijk aan.’

Blues op The Life I Live

Er geven meer buitenlandse artiesten acte de présence op The Life I Live, dat dit jaar plaatsheeft op het Lange Voorhout, het Kerkplein, het Noordeinde, het Buitenhof en de Grote Markt en bij de Hofvijver. Zo komen de Amerikaanse blueszangeres Christine Tambakis en de Vlaamse punkband Equal Idots naar de hofstad.

Verder staan onder meer de Haagse popband The Great Communicators, de Amsterdamse souldiva Sarah-Jane Wijdenbosch en de Rotterdamse popgroep Kuzko op het programma.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Kuzko. | Foto: Ben Houdijk

Volgens Prooost bevat de aanstaande editie allerlei genres. Van pop tot hiphop, van blues tot rock en van soul tot funk. ‘Deze edgy programmering verandert de binnenstad in een dampende muziekstad,’ aldus de organisatie. Op het Buitenhof staat het ‘Radar Live-podium’. Hier kunnen talenten uit de Haagse regio hun kunsten etaleren.

Omleidingen

Nadat corona de afgelopen twee jaar roet in het eten gooide, kan op 26 april de tiende editie van The Life I Live wél doorgaan. De binnenstad is tijdens het festival afgesloten voor autoverkeer. De organisatie raadt bezoekers aan om met bus, tram, fiets of lopend naar het centrum te komen. De NS zet extra treinen in. Ook de HTM laat extra bussen en trams rijden. De tramlijnen 1, 15, 16 en 17 en de bussen 22, 24 en 28 rijden vanaf 18.00 uur een omleidingsroute.

The Life I Live, koningsnachtfestival, dinsdag 26 april, 19.00-01.00 uur, diverse locaties in de binnenstad, onder meer Lange Voorhout, Kerkplein en Hofvijver. Concert Go_A: 19.00-19.45 uur, Lange Voorhout. Toegang: gratis. Meer informatie: www.thelifeilive.nl

Wilt u meer lezen over Haagse politiek, achtergronden en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

Standaardportret
Bekijk meer van