Di-rect, UB40 en Maan op jubileumeditie Parkpop

De Britse reggaegroep UB40 en de Utrechtse zangeres Maan komen op 12 juni naar Den Haag. Ook de Haagse bands Di-rect en Goldband staan op de lijst met eerste namen die de organisatie van Parkpop vandaag bekendmaakte.

Door

Na twee jaar uitstel door de coronacrisis lijkt het er komende zomer toch echt van te komen: de veertigste editie van het gratis popfestival Parkpop. De organisatie van het evenement onthulde vandaag (woensdag 16 maart) de eerste zes artiesten. Hier maken ook zangeres Froukje en hiphopartiest Kevin & The Animals deel van uit.

Festival directeur Guus Dutrieux over de aankomende jubileumeditie: “We hebben helaas ons jubileum twee keer moeten uitstellen door corona maar dit jaar gaan we het eindelijk vieren met een geweldig programma. We kijken ernaar uit om op 12 juni opnieuw te laten zien waarom Den Haag de muziekstad van Nederland is.” Dutrieux maakt later dit voorjaar meer namen bekend.

Parkpop op het Malieveld

Voor de eerste keer in zijn bestaan heeft Parkpop dit jaar plaats op het Malieveld. Alle voorgaande edities waren in het Zuiderpark. De reden van de verhuizing is de wens van de organisatie om het festivalterrein beter bereikbaar te maken. ‘Het park ligt decentraal en is daardoor minder goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook zorgde Parkpop voor veel parkeeroverlast in de omliggende wijken (Leyenburg, Rustenburg-Oostbroek en Moerwijk/Morgenstond, red.). Bovendien heeft het Zuiderpark vele ingangen, waardoor het relatief lastig te beveiligen is. Dat kunnen we op de nieuwe locatie een stuk eenvoudiger organiseren,’ legde een woordvoerster van festivalorganisator Ducos eerder uit in Den Haag Centraal.

Dit besluit kon op kritiek rekenen van onder meer de Haagse Stadspartij en de wijkvereniging Benoordenhout. Zij vrezen geluidsoverlast in de omgeving, maar de organisatie besloot de verhuizing toch door te zetten.

De jubileumeditie van Parkpop heeft plaats op zondag 12 juni van 12.00 tot 23.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie: www.parkpopthehague.nl

 

Standaardportret
Bekijk meer van