Jazz op het dak van World Forum

De jazz keert voor één middag terug in het ‘Congresgebouw’ (World Forum), ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het complex.

Door

De jazz is al een tijdje weg uit het World Forum/Congresgebouw, jammer genoeg. Maar op 16 maart is hij terug. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het complex klinkt er jazz in en op het gebouw.

Op het minifestival TIJD treden veteranen en jongere artiesten samen op. Op het programma staan onder andere optredens van Harrison Young en zijn band, Hans Dulfer, Eric Ineke, Peter Beets en Simon Rigter.

Jazzpianist Peter Beets. Foto: PR

Er zijn optredens in de ‘King Willem-Alexander’ (PWA-zaal) en in een tent op het dak van die zaal. Bij slecht weer verhuizen de dakoptredens naar binnen.

Herinneringen

Het festival wordt gehouden omdat de directie vindt dat jazz en dan vooral North Sea Jazz bij de geschiedenis van het gebouw hoort. “Natuurlijk is een onderdeel van het jubileum ook jazz. Het is niet voor niets dat er ruim dertig jaar lang jazz door ons gebouw klonk. Veel herinneringen van onze bezoekers gaan terug tot die tijd. Nu geven we onze bezoekers graag nog één keer een mooie herinnering.”

Het programma beslaat één middag. Vanaf 13.00 uur is er jazz in de grote zaal. Vanaf 14.30 uur wordt er gespeeld op het dak.

Festival TIJD, zaterdag 16 maart, 13.00 uur, World Forum The Hague; kaarten via www.eventim.nl

Standaardportret
Bekijk meer van