Concert pianolegende Pires wordt uitgesteld

Het uitverkochte concert van de Portugese pianiste Maria João Pires op woensdag 5 april in Amare gaat niet door. Het wordt uitgesteld.

Door

Volgens impresario Friso Verschoor van World Master Pianists dwingt ‘een onfortuinlijke samenloop van medische omstandigheden’ tot uitstel. “In overleg met Pires is besloten haar solorecital te verplaatsen naar maandag 12 juni, nog steeds in Amare,” aldus Verschoor. Alle 1500 plaatsen van de Concertzaal van Amare zijn verkocht.

De kaartkopers krijgen na 12 april automatisch hun nieuwe kaarten voor 12 juni toegestuurd, met behoud van dezelfde plaatsen. Mocht de nieuwe datum niet schikken, ‘dan bestaat een mogelijkheid tot restitutie’, volgens een persbericht van World Master Pianists. Mensen die kaarten hebben gekocht worden deze week per e-mail door Amare nader geïnformeerd.

Maria João Pires (Lissabon, 1944) is erg ongelukkig met de gang van zaken, In een korte videoboodschap vraagt zij om begrip en kondigt ze aan binnenkort alsnog te zullen komen. Ze speelt dan werken van Beethoven, Schubert en Schumann. Tevens kondigt Friso Verschoor aan dat Pires in haar afscheidsjaar 2024 wéér in Den Haag zal spelen en wel op 4 februari 2024.

Eerste serie

World Master Pianists presenteert dit seizoen zijn eerste serie in Den Haag. Dat gaat tot nu gepaard met enige pech. De Rus Arcadi Volodos, die in november het eerste concert van de serie gaf, was ziek en moest zijn optreden met de helft bekorten. De ander helft werd met veel succes overgenomen door de jonge Nederlandse pianist Aidan Mikdad. En nu dus weer medische problemen bij een solist. Het derde en laatste recital in de serie dit seizoen wordt gegeven door de Russische pianist Jevgeny Kissin, op woensdag 28 juni.

 

Standaardportret
Bekijk meer van