Van Zanen bezorgd over stijgende coronacijfers

Burgemeester Jan van Zanen vreest dat er een scherpere lockdown aankomt. Dat is volgens hem ‘onvermijdelijk’ als het aantal besmettingen niet afneemt.

Door

In Den Haag blijven de aantallen onverminderd hoog. De afgelopen week werden ruim 2500 mensen positief getest; 45 werden er opgenomen in het ziekenhuis. In de ziekenhuizen lagen eind vorige week 561 mensen met Covid-19.

Van Zanen heeft er als voorzitter van de veiligheidsregio maandag opnieuw bij het rijk op aangedrongen dat er wordt ingezet op een goede spreiding van patiënten, omdat de ziekenhuizen in de regio Haaglanden de toestroom van coronapatiënten niet meer aankunnen. ‘Het is onaanvaardbaar als zorg op de spoedeisende hulp niet meer kan worden geleverd,’ aldus Van Zanen in een verklaring.

Waardering van Van Zanen

De bestuurder spreekt daarin ook zijn grote waardering uit voor al het zorgpersoneel. ‘Het zorgpersoneel levert een enorme prestatie. Ik heb groot respect voor iedereen die zijn bijdrage levert: verpleegkundigen, artsen, medewerkers van zorginstellingen en alle anderen. De komende tijd zal weer veel van jullie gevraagd worden, maar weet je gesteund.’

Van Zanen roept verder iedereen op zich aan de regels te houden. ‘Zoek de randen van de regels niet op. Alleen met een gezamenlijke inspanning krijgen we het coronavirus eronder en kunnen we verdergaande maatregelen voorkomen en op termijn onze vrijheden weer terugkrijgen. Draag een mondkapje in publiek toegankelijke binnenruimten en als je een contactberoep uitoefent. Werk thuis, tenzij dat echt niet anders kan. Blijf thuis bij klachten en laat je dan testen.’

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop op donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van