Slim verhuizen in Den Haag, hoe pak je dat aan?

Als je binnenkort gaat verhuizen in Den Haag, kun je meteen al beginnen met de voorbereidingen. Ze zeggen niet voor niets: een goed begin is het halve werk. In dit artikel lees je welke voorbereidingen je alvast kunt treffen en waar je tijdens de verhuisdag rekening mee moet houden.

Door

Zo is het bijvoorbeeld slim om een opslagruimte in Den Haag te huren en deze bij je voor de deur te laten bezorgen. Meer weten? Lees dan snel verder.

Geef je verhuizing door via gemeente Den Haag

Als je binnen Den Haag verhuist, dan is het voldoende om je verhuizing door te geven via de gemeente Den Haag. Dit kun je eenvoudig online doen of schriftelijk via een officieel formulier. Je kunt dit al vanaf 4 weken voor je verhuizing aangeven en tot maximaal 5 dagen erna. Wacht er dus niet te lang mee.

Regel een verhuiswagen en parkeerplaats

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren een verhuiswagen hebt geregeld. En denk daarna meteen even na of er voor jouw woning een handige plek vrij is om deze verhuiswagen in te laden. In een grote stad als Den Haag kan dat soms nog lastig zijn. Het is daarom verstandig om ook van tevoren een parkeerplaats vrij te houden. Vraag eventueel of je de parkeerplaats(en) van je buren een dagje mag gebruiken of vraag om advies bij jouw gemeente.

Maak gebruik van stevige verhuisdozen

Bij iedere verhuizing is het aan te raden om enkel gebruik te maken van verhuisdozen. Deze kun je goed stapelen in de verhuiswagen, in tegenstelling tot allerlei tassen en zakken. Gewone kartonnen dozen zijn daarnaast vaak niet stevig genoeg om lang mee te sjouwen. Het zou jammer zijn als jouw spullen ineens midden op straat liggen, alleen omdat je geen zin had om echte verhuisdozen te huren of kopen.

Laat een opslagbox thuis bezorgen

Tot slot willen we terugkomen op de tip uit de intro. Veel mensen maken tijdens een verhuizing gebruik van een tijdelijke opslagruimte. Maar wist je dat het ook mogelijk is om zo’n opslag bij je voor de deur te laten bezorgen? Dit scheelt een hoop tijd en ritjes naar een opslaglocatie. Je huurt simpelweg een mobiele opslag bij Kubox en geeft de gewenste datum aan. De opslagbox wordt gratis bij je thuisbezorgd, waarna je al jouw spullen op je gemak kunt inladen. Zodra je klaar bent, wordt de opslagbox weer opgehaald. Jouw box wordt veilig opgeslagen totdat je de spullen weer nodig hebt. Je geeft de gewenste bezorglocatie door en de spullen worden op de afgesproken datum weer teruggebracht. Zo makkelijk kan het zijn!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Standaardportret
Bekijk meer van