Fit het nieuwe jaar beginnen doe je zo

Het jaar is pas begonnen, maar toch zien we nu al dat er heel wat goede voornemens zijn gesneuveld. Tijd dus om ervoor te zorgen dat je je motivatie weer weet terug te vinden en ervoor zorgt dat je wel je doelen behaalt die je aan het begin van het jaar op de planning had staan. Wat vooral belangrijk is, is dat je zorgt dat je fit bent. Want ook wanneer je doelen hier niets mee te maken hebben, zijn ze indirect toch aan elkaar verbonden.

Door

Stel dat je begin begonnen met een nieuwe studie, dan heb je hier natuurlijk alle kracht en energie voor nodig om deze tot een goed einde te brengen. Gezonde voeding en ook voldoende beweging kunnen er dan voor zorgen dat je motivatie beter wordt en ook je denkvermogen krachtiger is. Kortom, fit zijn kent dus alleen maar voordelen. Om ervoor te zorgen dat ook jou dit lukt, hebben we een aantal handige tips voor je.

Gezond en vooral gevarieerd eten

Gezond eten zorgt er natuurlijk voor dat we fit blijven. Toch zien we dat het voor velen een enorme uitdaging is om vooral ook gevarieerd te eten. Helemaal naarmate de tijd vordert, blijkt dat het lastig is om twee weken lang iedere dag iets nieuws te verzinnen. Omdat juist de variatie ervoor zorgt dat het gezonde eten veel makkelijker is vol te houden, is het goed je hier serieus in te verdiepen. Zo kun je namelijk vaak al met een paar eenvoudige ingrediënten tal van verschillende soorten maaltijden maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van courgette, paprika en prei? Dit in combinatie met pasta, aardappelen of een andere zetmeel component, geeft je legio mogelijkheden.

Vul aan waar nodig met supplementen

Gezonde voeding is één, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om alle vitamines en mineralen uit zijn of haar voeding te halen. Een zakje vitaily kan dan uitkomst bieden. Wil je direct vitaily korting, dan kun je eenvoudig online je eerste bestelling plaatsen. Dit supplement zit in een zakje en zorgt ervoor dat je door middel van deze multivitamine hetgeen binnenkrijgt wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Dit geldt niet alleen voor je fysiek, maar ook voor de mentale gezondheid.

Voldoende beweging

Naast gezonde voeding en een zakje vitaily, is beweging natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Je lichaam heeft namelijk wel beweging nodig om de spieren en gewrichten sterk en soepel te kunnen houden. Daarnaast zorgt beweging er ook voor dat onze hersenen een stuk beter dingen op kunnen nemen en zorgt het voor de afgifte van verschillende hormonen in ons lichaam die ons vrolijk doen laten voelen. Niet voor niets is daarom dus ook het advies om dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Dit kun je relatief eenvoudig doen, door bijvoorbeeld een keer extra met de hond te gaan wandelen of tijdens de pauze van je werk niet in de kantine te blijven zitten, maar om je collega’s mee nemen om een rondje te gaan lopen samen. Je zult al snel merken dat alleen al deze kleine aanpassingen, een enorme verandering teweeg kunnen brengen op zowel lichaam als geest.

Standaardportret
Bekijk meer van