Dit zijn de nieuwste vloeren trends

Niet alleen meubels en raamdecoratie maar ook vloeren zijn onderhevig aan trends. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd het steeds populairder om een ‘harde’ vloer te plaatsen. Toen waren plavuizen erg in trek. Anno nu zie je in bijna geen enkele woonkamer of slaapkamer nog tapijt op de vloer. Vrijwel iedereen kiest voor laminaat, hout, een gietvloer of een pvc vloer. Dat is niet zo vreemd. Deze vloeren zijn veel minder slijtgevoelig dan tapijt. Vlekken komen bijna nooit voor en je krijgt ook geen loopvlakken waar duidelijk de slijtage zichtbaar is.

Door

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer

Mensen die prijs stellen op een stijlvol interieur kiezen steeds vaker voor een gietvloer. Dat is niet zo vreemd, want deze vloeren passen perfect bij verschillende interieurstijlen. Vooral als je van modern houdt is een gietvloer een prima keuze, maar je kunt de ruimte ook een romantische of landelijke uitstraling geven met mooie kleden op de vloer en mooie houten meubelen. Een gietvloer is eenvoudig te leggen en het is niet nodig om eerst de ondervloer te egaliseren. Dit moet wel als je bijvoorbeeld een houten vloer wilt plaatsen of een PVC vloer. Een gietvloer past zich zonder problemen aan als de vloer hier en daar niet helemaal egaal is.

Zelf doen of uitbesteden?

Het is heel goed mogelijk om een gietvloer zelf te leggen, maar er zijn genoeg mensen die dat niet zien zitten. Dat is geen enkel probleem, je kunt een gietvloer laten leggen door professionals die daar hun hand niet voor omdraaien. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de ruimte waar de vloer geplaatst wordt helemaal leeg is zodat de vakmensen aan de slag kunnen. Wil je de vloer zelf plaatsen, dan zijn er online video’s te vinden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit aanpakt. Houd er rekening mee dat de vloer na het plaatsen moet drogen en dat je die 24 tot 48 uur niet mag betreden. Het is daarom handig om een gietvloer te laten leggen als de ruimte nog niet in gebruik is genomen of als je deze enkele dagen buiten gebruik kunt laten. Het plaatsen van een gietvloer is een ideaal moment om ook vloerverwarming aan te laten leggen. Gietvloeren kun je daar prima mee combineren.

Verschillende kleuren gietvloeren

Sommige mensen denken dat een gietvloer altijd grijs is. Maar niets is minder waar. Je kunt gietvloeren bestellen in tal van verschillende kleuren. In een online shop die gietvloeren levert kun je deze kleuren bekijken en je laten inspireren door de verschillende opties. Je kunt de kleur van je nieuwe vloer perfect afstemmen op de kleuren van je meubels. Houd er wel rekening mee dat een gietvloer met gemak 10 tot 15 jaar meegaat. Kies dus een kleur die ook past bij een eventuele nieuwe zithoek of eettafel.

Standaardportret
Bekijk meer van