Ga voor een slim interieur, want gemak dient de mens

De lente is van oudsher de tijd om je interieur eens grondig aan te pakken. In de vorm van de jaarlijkse grote schoonmaak of door weer eens na te denken over wat er beter, leuker, of mooier kan in jouw huis. Toch de plek waar je de meeste tijd doorbrengt.

Door

Na een periode van vooral veel binnen zitten, raak je misschien een beetje uitgekeken op je eigen huis. En juist als je weer meer naar buiten gaat, valt dat je op als je weer binnenstapt in je eigen woning. Natuurlijk wil je wel thuiskomen in een fijn huis waar je blij wordt van je eigen mooie spulletjes en inrichting. Zoals alles om ons heen wordt ook het interieur van ons huis steeds slimmer.

Thuiskomen in een koud en donker huis hoeft al lang niet meer met slimme verlichting en een slimme  thermostaat die je op afstand kunt bedienen. Maar wist je dat er ook slimme raamdecoratie bestaat die je vanaf iedere plek op de wereld kunt bedienen? Dat is lekker op vakantie gaan. Thuis gaan gewoon iedere avond de rolgordijnen of blinds dicht en de lampen aan en uit. Iedere ochtend gaan de gordijnen weer open. Zo blijft je huis er bewoond uitzien en dat scheelt enorm voor de veiligheid. Ben je wel zelf thuis dan kom je ‘s ochtends beneden in een lichte, warme kamer omdat je de gordijnen zo hebt ingesteld dat ze open gaan wanneer de zon opkomt en de thermostaat jouw leefritme kent. En ga je dan met een kop koffie of thee achter je laptop zitten of voor de televisie en schijnt de zon net vervelend op je scherm? Dan kun je met je stem de gordijnen opdracht geven om een eindje dicht te gaan. Je hoeft er je stoel niet voor uit. Wat een gemak!

Nieuwe raamdecoratie kan een heleboel doen voor je huis. Je hele interieur krijgt een andere, moderne uitstraling met nieuwe rolgordijnen of blinds. En ze zijn er echt in allerlei uitvoeringen. De keuze is overweldigend en voor iedere maat en vraag is er een passende oplossing mogelijk. De transparantie, de stof, de kleur, alles kun je helemaal naar je eigen smaak kiezen. Het is slim om verschillende stalen aan te vragen zodat je het effect van de rolgordijnen echt in de ruimte waar ze komen te hangen kunt zien.

Slimme mensen, slimme huizen.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om het jezelf makkelijker te maken in huis. Lampen, deurbellen, stekkers, de thermostaat. Allemaal kun je ze voor je laten werken om je leven eenvoudiger en leuker te maken. Er komen steeds meer slimme apparaten en ze werken steeds gemakkelijker samen met jou en met elkaar. Deze techniek helpt je ook nog eens bij het duurzamer wonen en scheelt je op die manier ook veel geld. Krijg je dus lentekriebels en wil je iets aan je huis gaan doen, verdiep je dan ook in de technische mogelijkheden van vandaag de dag en doe wat smart home inspiratie op.

Standaardportret
Bekijk meer van