Dagje uit in Den Haag: dit zijn de beste tips!

Den Haag, een stad waar het haast nooit stil is. In deze stad is enorm veel te beleven en dat maakt het zeker geschikt voor een heerlijk dagje weg. Als jij er dus binnenkort graag even tussenuit wilt, is Den Haag hier een geschikte locatie voor. Heb je inspiratie nodig voor leuke dingen die je kunt doen als je en dagje uit bent in Den Haag? Wij helpen je op weg en zetten wat goede tips op een rij in dit artikel.

Door

Madurodam

Iets dat zeker op jouw to-do lijstje kan als je een bezoek aan Den Haag wilt brengen, is Madurodam. Dit is namelijk niet zomaar een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Voor zowel jong als oud ga je bij Madurodam een leuke tijd tegemoet. Madurodam biedt jou de mogelijkheid om ons land in het klein te ontdekken. Je kunt hier echt je ogen uitkijken, want er zijn echt honderden miniaturen die je kunt bewonderen. Ook is het mogelijk om nog wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Nederland en zijn er nog wat leuke activiteiten en attracties die je kunt doen in Madurodam. Hoe dan ook is een bezoek aan deze bezienswaardigheid zeker de moeite waard als je een dagje uit bent in Den Haag.

Paleis Noordeinde

Je hebt ongetwijfeld al wel eens over Paleis Noordeinde gehoord. Als je in Den Haag bent heb je de mogelijkheid om deze in het echt te bewonderen. Dit is dan ook zeker een aanrader, want het is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Paleis Noordeinde is het werkpaleis van onze koning, Willem-Alexander. Als je dus altijd al benieuwd bent geweest waar de koning werkt, is dit je ultieme kans. Niet alleen Paleis Noordeinde zelf is indrukwekkend om te zien, ook in de omgeving is nog genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan leuke restaurants, cafés, winkels en hotels, allemaal met een koninklijke touch.

Het Binnenhof

We weten allemaal dat Den Haag bekend staat om de politiek. Het Binnenhof speelt hier natuurlijk een grote rol in en dit heb je vast wel eens op televisie voorbij zien komen. Hoe leuk is het om hier zelf dan ook een bezoek aan te brengen? Als je in Den Haag bent, kan een bezoek aan het Binnenhof dan ook eigenlijk niet ontbreken. Waar je het normaal gesproken alleen op televisie ziet, loop je er nu zelf doorheen. Let wel op dat het bij dit soort plaatsen in de stad heel druk kan zijn. Vaak is er ook weinig parkeergelegenheid, waardoor je lang bezig kunt zijn met het vinden van een parkeerplek. Iets dat daarom zeker handig is om te doen, is om van tevoren al een parkeerplek te reserveren. Dit bespaart jou veel tijd en moeite en op deze manier heb je langer de tijd om te genieten van de mooie stad. Als je graag van tevoren een parkeerplek wilt reserveren, kijk dan eens bij Parkeren Den Haag.

Winkelen

Ben jij dol op shoppen? Dat komt goed uit, want dan ben je in Den Haag ook helemaal op de juiste plaats. In het centrum van Den Haag zijn talloze winkels te vinden. Van leuke boetiekjes tot winkels van grote merken: waar je ook naar op zoek bent, de kans is groot dat je het hier gaat vinden. Als je een dagje uit bent in deze stad kun je dus zeker even een aantal uurtjes gebruiken om wat winkels in te duiken!

Bovenstaande tips zijn slechts enkele voorbeelden, in Den Haag is nog veel meer te doen. De stad heeft voor zowel jong als oud enorm veel te bieden en dat maakt het zeker een geschikte locatie voor een dagje uit. Je kunt dus zeker alvast beginnen met plannen!

Standaardportret
Bekijk meer van