‘Vanaf april nog maar vier Brusseltreinen’

De kans is groot dat de internationale trein straks vier, in plaats van zestien keer per dag via Den Haag rijdt.

Door

“Het is nog niet helemaal rond, maar weinig kan verhinderen dat de Brusseltreinen binnenkort een nieuwe route gaat rijden,” aldus Jef Van den Bergh, als parlementariër vicevoorzitter van de Vlaamse commissie Infrastructuur.

Dat is slecht nieuws voor Den Haag. Nu rijden ieder uur treinen vanaf Amsterdam Centraal via station Den Haag Hollands Spoor naar België. Dat worden er straks nog maar vier per dag. De overige twaalf treinen rijden vanaf Amsterdam rechtstreeks over het traject van de hogesnelheidslijn (HSL) naar Rotterdam en verder richting Antwerpen en Brussel-Zuid. Het Belgische Noorderkempen wordt als tussenstop toegevoegd. De belangrijkste reden dat de Brusseltrein Den Haag straks overslaat is de reistijd. Een treinrit van Amsterdam naar Brussel duurt zonder stop in de hofstad zo’n dertig minuten korter.

Deze ‘afroming’ hangt Den Haag al jaren boven het hoofd. Eigenlijk zouden eind 2016 al minder Brusseltreinen op station Hollands Spoor stoppen, maar omdat de fabrikant meer tijd nodig had om de software van de locomotieven aan te passen voor de HSL, is dit herhaaldelijk uitgesteld. Van den Bergh: “De technische problemen zijn nu opgelost en het testen van de nieuwe route is begonnen.”

‘Duikspelen’

De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen nog niet bevestigen dat de langverwachte wijziging voor de Brusseltreinen daadwerkelijk 9 april wordt doorgevoerd. Woordvoerder Ton Boon: “Er is écht nog geen besluit genomen. Bij eerdere testen ondervonden wij communicatieproblemen bij de Nederlands-Belgische grensovergang. Dit is verholpen. Wij gaan zorgvuldig verder met testen en doen pas verdere mededelingen als een definitieve beslissing op tafel ligt.”

Twijfel heerst er niet echt bij Luc Aerts, burgemeester van het Vlaamse Brecht, waar station Noorderkempen ligt. “Om het even op z’n mooi Vlaams te zeggen: de Spoorwegen zijn goed in ‘duikspelen’. Ze spelen, denk ik, verstoppertje om later zelf met het nieuws uit te pakken. Maar gaat u er maar vanuit dat de nieuwe dienstregeling 9 april ingaat.”

Vorig jaar liet NS-woordvoerder Boon al wel in deze krant optekenen dat ‘het streven is om in het voorjaar van 2018 de nieuwe dienstregeling van de Brusseltreinen in te laten gaan.’

Vier Brusseltreinen

Volgens Hildebrand van Kuyeren, treinenexpert en uitgever van het papieren spoorboekje, is het ‘meer dan waarschijnlijk’ dat de Vlaamse politici gelijk krijgen. “Ik durf er wel een fles wijn op in te zetten,” zegt hij resoluut. “Volgens mij willen de Spoorwegen nog niet bevestigen, want dóét zich een complicatie tijdens het testen voor, moeten ze dát weer communiceren. Maar het lijkt mij stug dat nieuw uitstel nodig is. Bovendien liet de NS eerder weten dat de testritten tot 8 april lopen. Tel daarbij op dat 9 april een geijkt moment is om wijzigingen in de spoordienstregeling door te voeren. Ik denk dat Den Haag het vanaf dan met vier, in plaats van zestien, treinen naar Antwerpen en Brussel moet stellen.”

Van den Bergh, het Belgisch parlementslid, vindt niet dat Den Haag bij de pakken neer moet gaan zitten. “Er komt een goede overstap in Rotterdam. Daardoor gaat de reistijd voor Hagenaars naar België er zelfs wel op vooruit.”

Wethouder Tom de Bruijn (D66, vervoer) ziet dat anders. “Dit is niet goed voor Den Haag. Wij blijven volgen of de NS naar een betrouwbare verbinding naar Brussel weet toe te werken. Een goede overstap op Rotterdam is van groot belang. Ook willen wij ons, samen met de gemeente Eindhoven, inspannen voor een goede en snelle internationale treinverbinding naar Düsseldorf.”

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

Standaardportret
Bekijk meer van