Tramtunnel twee weken dicht, spitsuur Grote Kerk

De tramtunnel gaat tussen 14 juli en 30 juli dicht, omdat de tramsporen en seinen vervangen moeten worden. Lijn 2,3,4 en 6 rijden een omleidingsroute via het Kerkplein.

Door

De tramtunnel gaat vanaf zaterdag 14 juli twee weken dicht, omdat de tramsporen en seinen vervangen moeten worden. Tijdens de werkzaamheden vervallen de haltes Grote Markt en Spui.

De lijnen 2, 3 en 6 rijden tussen 14 en 31 juli een aangepaste route door de binnenstad. Vanaf de Prinsegracht gaan ze langs de Grote Kerk, over het Buitenhof en via het Spui en de Kalvermarkt naar het Centraal Station (CS). Vanaf daar rijden lijn 2 en 6 de gebruikelijke route naar Leidschendam. Richting Kraayenstein (lijn 2) en Leyenburg (lijn 6) rijden de trams dezelfde route.

Omdat de HTM in deze periode ook aan de sporen in het Beatrixkwartier werkt, vervalt ook deze halte. Lijn 3 rijdt daarom vanaf CS via de Juliana van Stolberglaan naar station Laan van NOI. Aan de Anna van Hannoverstraat bevindt zich een tijdelijk keerpunt. Vanaf hier rijdt lijn 3 dezelfde route terug naar Loosduinen. Reizigers naar Zoetermeer moeten hier overstappen.

Lijn 4

Lijn 4 wordt in twee delen gesplitst. Het deel van de route tussen de binnenstad en de Laan van NOI komt te vervallen. Aan de Haagse kant rijdt deze tram vanaf de Brouwergracht via de Jan Hendrikstraat naar het tijdelijke eindpunt bij de Grote Kerk. De tram rijdt via dezelfde weg weer terug naar De Uithof. Aan de kant van Zoetermeer rijdt tram 4 van beginpunt Javalaan naar het tijdelijke eindpunt bij station Laan van NOI.

Meer informatie: www.htm.nl

Standaardportret
Bekijk meer van