US election night in Nieuwspoort

Rekent Amerika af met Trump? Of blijft de meerderheid hem steunen? Het Haagsch College organiseert op dinsdag 6 november een bijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort over de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten.

Door

Voor iedereen die meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in de tussentijdse verkiezingen in de VS houdt het Haagsch College – organisator van lezingen en debatten – dinsdagavond 6 november een bijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort.

Een van de sprekers is de Haagse Amerika-deskundige en DHC-columnist Willem Post. “Rekent Amerika af met Trump? Of blijft de meerderheid hem steunen? De tussentijdse verkiezingen zijn de eerste grote test voor de president,” zegt hij. Alle reden dus om in het bestuurlijk hart van Nederland een avond te organiseren.

Grote Amerika Quiz in Nieuwspoort

Post bespreekt met collega-expert Koen Petersen de invloed van die verkiezingen op de agenda van Trump, het Mueller-onderzoek en de kansen van Trump en de Democraten voor de presidentsverkiezingen over twee jaar.

 

De tussentijdse verkiezingen zijn de eerste grote test voor president Trump.
Willem Post (Amerika-deskundige en DHC-columnist)

 

Auteur Adriaan Andringa legt in een mini-college uit hoe de ‘midterms’ precies in hun werk gaan. Verder uiteraard het laatste nieuws uit Amerika, popcorn en de Grote Amerika Quiz. Presentator is Thomas van Zijl van het Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

De volgende ochtend, woensdag 7 november, is er een ontbijt met dezelfde sprekers.

US election night, dinsdag 6 november, 19.30 uur, Nieuwspoort. Lange Poten 10. Toegang: 15 euro.
Ontbijt, woensdag 7 november, 08.00 uur. Toegang: 9,50 euro. Meer informatie: www.haagschcollege.nl.

 

Standaardportret
Bekijk meer van