Paul van Vliet via het scherm vanuit schouwburg

Cabaretier Paul van Vliet staat donderdag in de Koninklijke Schouwburg. Het optreden is via livestream te volgen.

Door

Hagenaar Paul van Vliet nam in 2018 afscheid van de podia, maar is nu toch even terug. Aanleiding is het verschijnen van zijn boek ‘Heimwee naar morgen’, dat hij schreef in de coronaperiode. Presentator Eveline van Rijswijk gaat met hem in gesprek. Aan de orde komt ook de invloed die de coronamaatregelen hebben op zijn leven.

Van Vliet blikt in het boek terug op zijn leven en werk, onder meer met niet eerder zo uitgebreid vertelde verhalen. Hij schrijft onder meer over zijn jeugd in de oorlog; de laatste maanden daarvan bracht hij als hongerevacué door in Friesland. Zijn ouderlijk huis in het Bezuidenhout werd volledig verwoest in het vergissingsbombardement van 3 maart 1945.

Als kind al aan het optreden

De cabaretier beschrijft ook hoe hij al kind altijd al kleine optredens deed en onder meer een goede Hitler-imitatie  in huis had. Via het Leids Studenten Cabaret ging hij verder op de podia en stichtte hij met PePijn een eigen theatertje. Van Vliet beschrijft ook een bijzonder bezoek dat hij met Herman van Veen bracht aan ‘Vader Kan‘, zoals zij Wim Kan noemden. Het stug begonnen verjaardagsbezoek eindigde met een uitgelaten schaatstocht op de Westeinderplassen.

Herman van Veen, Wim Kan en Paul van Vliet op de schaats. | Foto: DBNL

Het is niet uitgesloten dat Van Vliet, als de theaters weer opengaan, toch nog met dit programma op tournee gaat.

Donderdag 13 mei, 20.15 uur, livestream. Kaarten (code) via Het Nationale Theater.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van