Vast 070 nummer op mobiel: moderne telefonie op zijn best

Waartoe behoort het netnummer 070?

Door

Het netnummer 070 behoort toe aan de derde grootste stad in inwonertal gemeten van Nederland: Den Haag, ook wel ‘s-Gravenhage genoemd. Het is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Er wonen meer dan een half miljoen mensen. De agglomeratie Den Haag heeft zelfs een dubbel zo hoog aantal. Daarbij horen dan ook de voorsteden Wassenaar, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Zoetermeer, Delft en Westland. Daarvan hebben de vier eerstgenoemde plaatsen óók het netnummer 070.

Terug in de tijd

Even een stap terug in de tijd: telefonie heeft een lange geschiedenis. Terwijl het eerste idee erover al ontstond in 1849 in Italië is de geschiedenis van telefonie het sterkst verbonden met Alexander Graham Bell. Hij verkreeg het eerste Amerikaanse patent ervoor in 1874. Hij had sterke financiële ondersteuning zodat hij met het beste business plan telefonie kon vermarkten en het hem wereldberoemd maakte. Het woord “bellen” is zelfs van zijn familienaam afkomstig. In 1881 werd de eerste Nederlandse telefoonverbinding geopend in Amsterdam met slechts 49 abonnees.

Geschiedenis van het 070 netnummer

Bij de introductie van telefonie werden nieuwe opeenvolgende telefoonnummers op volgorde van aanvraag toegekend. Er waren in het begin maar zo weinig nummers dat de bestaande nummers kort waren. De telefoondienst groeide echter snel. Om het eenvoudiger te maken interstedelijk te bellen, werden zogenaamde kengetallen toegevoegd aan de abonneenummers. Den Haag had bijvoorbeeld het kengetal K1700. Kort voor de oorlog verdwenen de kengetallen en werden omgevormd naar netnummers. Daarbij werd de letter K het cijfer 0. Voor de duidelijkheid: oude telefoons uit de jaren 1920-1930 hadden zowel cijfers als enkele letters.

Omdat het aantal abonnees na de oorlog maar sterk bleef groeien, werden de telefoonnummers steeds langer. Hierdoor ontstond er met name in de steden behoefte aan korte netnummers zodat de samenstelling netnummer-abonneenummer begrenst kon blijven. Voor het gemak van de klanten moesten de driecijferige nieuwe netnummers wel zoveel mogelijk lijken op de oude vijfcijferige. Het lange nummer 01700 voor Den Haag werd zodoende bijvoorbeeld veranderd naar het kortere 070 netnummer. Het hoge nummer 070 zegt dus niets over het tijdstip van aansluiting op het telefoonnetwerk of dat de ene stad als belangrijker werd gezien dan de andere. Het feit dat Den Haag 070 heeft en bijvoorbeeld Rotterdam 010 is geen toeval zoals sommigen beweren, maar is gebaseerd op wat bij de omzetting van netnummers als het meest praktisch voor de klanten gezien werd.

Dit is lang vervlogen tijd maar het vermelden waard. Want wie zijn geschiedenis niet kent, begrijpt het heden niet. Telefonie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Al helemaal niet uit ons zakelijk leven en vooral wanneer dat plaatsvindt in economisch belangrijke centra als Den Haag en omgeving.

070 een aantrekkelijk telefoonnummer?

Den Haag of “The Hague” is een overbekende plaats met tal van overheidsinstellingen en internationale organisaties. Het is ook de hofstad van Nederland waar het Koninklijk Huis vertoeft. Maar méér dan dat, is Den Haag ook bekend door zijn ligging aan de zee, strand en de Scheveningse regionale haven. Het herbergt tevens enkele belangrijke kunstmusea waardoor de stad een grote toeristische trekpleister is geworden. Tel daarbij op de agribusiness, glastuinbouw, veeteeltbedrijven en natuur- en recreatiemogelijkheden in de naburige Westland regio en je begrijpt waarom Den Haag en zijn agglomeratie zo belangrijk is voor Nederland en internationaal.

Op de gebieden van o.a. vestigingsklimaat bedrijven, woningmarkt, arbeidsmarkt en vervoer werkt Den Haag ook bestuurlijk samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Die sterke stedenconcentratie in de Randstad bevat de Stadsregio Rotterdam (dat zelf weer deel is van de belangrijke industriegebieden Rijnmond, Europoort en Botlek) en het Stadsgewest Haaglanden. Deze metropoolregio is het meest verstedelijkte deel van de provincie Zuid-Holland en is deel van de zuidelijke Randstad.

Met zoveel activiteit op de achtergrond is het duidelijk dat voor een onderneming of organisatie met belangen in Den Haag een vast 070 telefoonnummer aantrekkelijk is. 070 nummers kunnen tegen lokaal vast tarief gebeld worden net als ieder ander lokaal vast nummer.

Door een 070 nummer aanvragen voor je onderneming, toon je op een van de meest krachtige wijzen de binding met de stad Den Haag, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en jouw bedrijf aan. Het vaste 070 telefoonnummer is professioneel en wekt vertrouwen.

Moderne mogelijkheden voor 070

Het is echter tegenwoordig niet meer nodig om in Den Haag zelf te zijn om over een vast 070 telefoonnummer te kunnen beschikken. Dankzij de moderne voice-over IP technologie kan iedereen, waar hij of zij zich ook maar mag bevinden ter wereld, een 070 telefoonnummer beheren. Zolang er maar een goede internetverbinding mogelijk is, zal er een optimale verbinding met het vaste 070 nummer tot stand gebracht kunnen worden.

Moderne telefonie gaat door ongekende technische mogelijkheden veel verder dan slechts bellen tussen twee mensen zoals bij de oorspronkelijke bliktelefoon. Met name voor bedrijfstelefonie zijn de allernieuwste technische mogelijkheden van cruciaal belang. Bij wat bedrijven en organisaties met connecties in Den Haag tegenwoordig nodig hebben op het gebied van telefonie, valt bijvoorbeeld te denken aan: een belfilter of whitelist, het gelijktijdig verdelen van simultane gesprekken over tig andere filialen of het beheersen van piekbelasting via een virtueel call center of het gebruik van een wachtrijfunctie met de juiste achtergrondmuziek, het opnemen van gesprekken, het gebruik van keuzemenu’s per afdeling of per functie, het integreren van sms of e-mail, het gebruik van voicemail of spraakbots, het meten van verbruik via het verzamelen van statistische gegevens, het schakelen via de eigen website en natuurlijk het geven van de juiste welkomstmelding.

Daarbovenop komen nog de mogelijkheden van direct doorverbinden, naar een nationaal of internationaal nummer, naar eender welk telefoonapparaat dan ook, inclusief een mobiele telefoon. Dat betekent dat je met een professioneel en vast 070 telefoonnummer elk inkomend gesprek op je smartphone kunt beantwoorden zonder dat je een vaste lijn hebt. Je schakelt simpelweg je zakelijke vaste telefoonnummer door naar je mobiel waar je ook maar bent. Een vast nummer op mobiel geeft het beste van twee werelden: je maakt gebruik van de professionele uitstraling en ultieme technische mogelijkheden die het vaste telefoonnummer en het achterliggende telefoonsysteem bieden en de flexibiliteit van een mobiel toestel. Daarmee kun je de functies van je vaste 070 bedrijfstelefoonnummer precies zo inrichten zoals jij dat wilt en nodig hebt.

Dat is moderne telefonie op zijn best. Want ondanks de opkomst van andere moderne communicatiemogelijkheden zoals live chats en sociale media, blijft telefonie ook vandaag nog steeds communicatiemiddel nr. 1.

Standaardportret
Bekijk meer van