The Hague’s Finest: Hop & Stork maken er chocola van

The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis dat meer dan 125 Haagse merken vertegenwoordigt. In deze rubriek laten we je kennismaken met de experts, kunstenaars en genieën uit onze stad die producten maken waar je mondhoeken direct van gaan krullen.

Door

Maker Anil weet overal chocola van te maken. En dat doet hij het liefst omringd door enthousiaste mensen die het ambacht van het product snappen en tegelijkertijd weten hoe je er een compleet eigen draai aan kunt geven. Bij Hop & Stork creëren de patissiers smaken die schommelen tussen onverwachte verassingen en eenvoud, als een ode aan de schoonheid van cacao.

Een knipoog naar eigen stad is een van de belangrijkste ingrediënten. Zo is het eerste deel van de naam een verwijzing naar baron Hop (uitvinder van het Haagse hopje), en is het tweede deel een synoniem voor ooievaar, de Haagse mascotte. Ook in de chocoladerepen ‘proef’ je de stad. Hop & Stork heeft bijvoorbeeld een chocoladereep gemaakt die exclusief te vinden is bij The Hague’s Finest: een melkchocoladereep met de crunch van… Hopjes! Alle repen worden met de hand gemaakt in het atelier in de binnenstad. Ze bevatten geen smaak- en kleurstoffen en de cacao is afkomstig van een non-profitorganisatie die zich inzet om de leefomstandigheden van cacaoboeren te verbeteren en hun helpt met duurzame en ondernemende landbouw. Chocolade smaakte nog nooit zo goed!

Hop & Stork

Met de hand gemaakte melkchocolade, verrijkt met Haagse hopjes. € 5,50

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse producten in de winkel op Venestraat 20!

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van