The Hague’s Finest: Haagsche Broeder kloosterbier

In de Oude Molstraat vind je het Willibrordushuis. Een klooster van de Broeders van Sint Jan, en de plek waar écht kloosterbier wordt gebrouwen op ambachtelijke wijze onder de naam Haagsche Broeder.

Door

De hoofdrolspelers zijn brouwers Jelger en Kees en pater Thomas. Dagelijks staan zij achter de ketels en vaten om bierliefhebbers en gelegenheidsdrinkers te voorzien van welbekende bieren, o.a. Haagsche Broeder, en types die je niet zo snel tegenkomt in de slijterijschappen. Ze willen met hun kloosterbier een brug slaan tussen het klooster en de rest van Den Haag. En als het even kan, doen ze dat ook door middel van een samenwerking. Zo brouwden ze een koffiebier in samenwerking met koffiebranderij Boon en maakten zij bieren voor historische straten in Den Haag, als ode aan die plekken.

Alle bieren worden gemaakt met tijd, rust en aandacht. Een op het oog simpel recept maar, vindt Haagsche Broeder, de realiteit is dat het dagelijks leven vaak vluchtig voorbijgaat. Daarom schenkt de bierbrouwerij hun motto in de vorm van een fles bier. Daarmee zeggen ze: neem hier eens de tijd voor. Pak wat rust en geniet van de eerste slok. Gelukkig hebben de brouwers dat genieten vrij simpel voor je gemaakt. Want de bieren, die met hun namen verwijzen naar het kloosterleven, zijn altijd strak gebrouwen en smaakvol in balans. Dat kan ook bijna niet anders, want de brouwers voeren het hele proces zelf uit. Van het brouwen en bottelen tot het proeven. Haagsche Broeder maakt bier met een verhaal. En dat smaakt altijd nét iets lekkerder.

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse bierbrouwerijen in de winkel op Venestraat 20!

Standaardportret
Bekijk meer van