Ook de Multimate in ‘s-Gravenzande, vlakbij Den Haag, is omgebouwd naar een Hubo

Het doe-het-zelf landschap is de laatste jaren veel veranderd. Er zijn veel bestaande en nieuwe doe-het-zelf bedrijven die veel op elkaar lijken binnen de branche. Alle ketens richtten zich namelijk voornamelijk op het bieden van de laagste prijs. In 2016 besloot DGN retail B.V. daarom dat de focus op één sterke formule moest liggen.

Door

DGN koos voor doe-het-zelfketen Hubo. Het bedrijf bestond op dat moment al meer dan 50 jaar en was hiermee de oudste doe-het-zelf formule van Nederland.

Kwalitatief goed, betaalbaar en uitgebreid assortiment

Hoewel veel doe-het-zelf ketens zich profileren als de goedkoopste op de markt, wilde DGN dit met Hubo juist niet doen. Het assortiment van Hubo is kwalitatief goed, betaalbaar en uitgebreid. Daarnaast wilde DGN nog een extra onderscheidend en waardevol element toevoegen. Vandaag de dag doet de consument steeds meer zelf thuis, maar een klus moet ook niet te moeilijk of onhaalbaar zijn. Thuis en in de tuin klussen en doe-het-zelf projecten worden steeds populairder. Vandaar dat Hubo ook diensten aanbiedt om de vakman én de consument te helpen bij een klus. Het bedrijf geeft daarom advies of maat of biedt ondersteuning aan bij een klus. Deze verandering van richting werd geuit in de campagne #Hubohelpt. Ook de complete inrichting van de filialen, de schappenplannen en de huisstijl werd aangepakt. Het eindresultaat was een moderne doe-het-zelf formule die alle producten en diensten aanbiedt waar de consument van nu behoefte aan heeft.

Inmiddels 190 winkels verspreid door heel Nederland

Nadat DGN retail B.V. in 2016 had besloten om zich te gaan focussen op één doe-het-zelf formule is de B.V. bezig geweest met het opbouwen van 65 Multimate’s naar Hubo’s verspreid door heel Nederland. In mei 2021 is de laatste Multimate naar een Hubo omgebouwd. Inmiddels is Hubo de grootste doe-het-zelfketen van Nederland met 190 filialen. Met de laatste omgezette Multimate winkel is het hoofdstuk van Hubo nog niet afgesloten. De formule zal altijd doorontwikkeld worden. Er wordt constant gekeken naar de behoeftes en wensen van de consument. Wat kan er geoptimaliseerd worden? Waar is er ruimte voor verbetering? Hubo heeft een duidelijke en sterke positie gekozen in de markt, waardoor de keten niet inwisselbaar is.

Toekomst van Hubo

De constante doorontwikkeling van Hubo is eenvoudig af te lezen aan de mooie plannen voor de toekomst van Hubo door DGN. Zo wordt er binnenkort een Hubo City testwinkel in Rotterdam geopend. Dit is een spannende primeur. Daarnaast is het shop-in-shop Homed onlangs opgezet en het assortiment van Hubo wordt constant uitgebreid met nieuwe artikelen, zoals keukens, zonnepanelen en trapliften. Als consument kun je nu Hubo ook bereiken via Whatsapp wanneer je vragen of wensen hebt. Hieraan kun je de kenmerkende menselijke aanpak van Hubo herkennen. Daarnaast heeft de doe-het-zelfketen nieuwe eigen merkartikelen, zoals Skandia en Karakter.

Standaardportret
Bekijk meer van