Vliegtuigvuurwerkshow sluit ‘Feest aan Zee’ af

‘Feest aan Zee’, de viering van 200 jaar badplaats in Scheveningen, wordt op zaterdag 1 december afgesloten met een ‘Light Air Show’. Stuntvliegtuigen met vuurwerk aan boord gaan het publiek van boven het water vermaken.

Door

De show is een primeur. Want hoewel populair in het buitenland is een dergelijk schouwspel nog niet eerder in Nederland vertoond. Onder meer het Britse ‘Twister Aerobic Team’ zal te zien zijn. Organisator Truus van Amstel vertelt: “In het Engelse Bournemouth heb ik een vergelijkbare airshow gezien, superspectaculair! Dit wilde ik daarom ook graag op Scheveningen organiseren.”

Extra licht voor de show

De stuntvliegtuigen zijn extra licht, doordat zo veel mogelijk apparatuur eruit is gehaald. Dit betekent dat de toestellen wendbaarder zijn, maar ook dat de piloten puur op zicht vliegen. Vandaar dat het weer nog roet in het eten kan gooien. De wolken moeten minimaal 300 meter boven zee hangen en uiterlijk een kwartier na zonsondergang moeten de toestellen weer aan de grond staan. Het programma begint op 1 december rond 15.45 uur (rond de schemering). Als er niet gevlogen kan worden, schuift de show door naar zondag.

Het evenement dat deel uit maakt van ‘Feest aan Zee‘ wordt georganiseerd door Scheveningen Light Walk en is onderdeel van The Hague HighLights, een reeks van lichtevenementen in november en december. De show is te zien vanaf het strand en de boulevard. Zowel Henk Scholten van Feest aan Zee als wethouder Richard de Mos (Groep de Mos, economie) is trots op de afsluiter. ‘Het zet Scheveningen echt in de spotlights.’

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van