Strandtent Blue Lagoon in de as gelegd

Het bekende strandpaviljoen Blue Lagoon op Scheveningen is donderdag in de vroege ochtend volledig afgebrand. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd, maar de schade is groot.

Door

Toen de brandweer rond 6.00 uur arriveerde bij Blue Lagoon sloegen de vlammen al uit het omvangrijke paviljoen. Bij het blussen, dat uren duurde, is volgens de brandweer vooral gelet op het gevaar van het overslaan van de brand naar naburige strandtenten. Dat kon worden voorkomen, maar paviljoen Cocomo Beachclub heeft wel schade opgelopen. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer donderdagmorgen nog niets zeggen. Burgemeester Pauline Krikke kwam zich, zoals gebruikelijk is bij grote branden, zelf op de hoogte stellen van de gebeurtenissen.

Ravage bij Blue Lagoon

Peter Ludovici, eigenaar van de Blue Lagoon, reageert in AD Haagsche Courant gelaten op de brand. Het is ‘balen’ zegt hij, maar tegelijk kondigt hij aan dat de ravage snel wordt opgeruimd en dat de tent weer wordt opgebouwd. “We gaan zo snel mogelijk weer knallen,” aldus Ludovici, die net als veel andere strandexploitanten in het verleden ook wel eens zware stormschade heeft gehad en toen ook weer opnieuw moest beginnen. Hij vermoedt dat de brand is veroorzaakt door een nasmeulende barbecue, na de eerste warme en drukke avond van het seizoen.

 

Standaardportret
Bekijk meer van