Migratiemuseum vecht schrappen plan aan

Het stadsbestuur heeft officieel laten weten dat het Migratiemuseum van de baan is. De stichting die het museum zou realiseren heeft bezwaar aangetekend.

Door

Het collegebesluit uit maart tot de realisatie van een Migratiemuseum is definitief teruggedraaid. Het museum was een initiatief van toenmalig PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken). Wim Manuhutu, voorzitter van de Stichting Migratiemuseum, heeft bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de beslissing. Daarna kan hij ook nog naar de rechter en de Raad van State. De eerste drie ton subsidie was namelijk al overgemaakt.

Toekomst Migratiemuseum

Wethouder Rachid Guernaoui (Groep de Mos, integratie) schrijft aan de gemeenteraad dat het nieuwe bestuur wil investeren in activiteiten, gericht op de toekomst. ‘Het college legt minder prioriteit bij terugkijken op hoe mensen hier zijn gekomen.’ Dat het Migratiemuseum van de baan is, leidde tot veel protest. Tijdens zijn afscheid noemde Baldewsingh het een ‘klerestreek’. ‘Een symbool van verbinding wordt om zeep geholpen.’

 

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van