Kom ook naar het debat over gemeenteraadsverkiezingen!

Politici, deskundigen en gewone Hagenaars gaan op 14 november met elkaar in discussie over hete politieke hangijzers.

Door

De talkshow die elke tweede dinsdag van de maand wordt gehouden in de Centrale Bibliotheek is een initiatief van de Stichting Debatmeester en Den Haag Centraal. “We willen stad en politiek op een originele manier met elkaar laten kennismaken,” legt Ivar Lingen van Debatmeester uit. “Dat doen we met interviews, discussies en live muziek. De talkshow duurt een uur en geeft een inkijkje in de wereld van de lokale politiek, maar is vooral bedoeld om Hagenaars  in gesprek te laten gaan met raadsleden, wethouders en mensen die op een andere manier politiek actief zijn.”

Vast onderdeel van de talkshow is een themadiscussie waarin professionals uit de praktijk, politici en Hagenaars van gedachten wisselen over een bepaald maatschappelijk vraagstuk. Op 14 november gaat het over de problemen in de zorg. Den Haag Centraal zal dat onderwerp de week ervoor (9 november) uitgebreid belichten. Daarnaast wordt een prominente Haagse politicus geïnterviewd en krijgt elke maand een bewoners- of wijkorganisatie twee minuten spreektijd om vanaf de ‘Debatmeestersstoel’ aandacht te vragen voor hun  verkiezingsonderwerp.

Ivar Lingen en Theodore Pronk van Debatmeester presenteren de show met assistentie van Mieke van Dixhoorn, politiek verslaggever van Den Haag Centraal. Lingen en Pronk maken verder vanaf januari een programmareeks met interviews en reportages die via internet worden uitgezonden. Op 13 maart volgt, opnieuw in samenwerking met DHC, een groot lijsttrekkersdebat.

De projecten van Debatmeester en DHC ontvangen steun van de Stichting Luis in de Pels, de gemeente Den Haag, Fonds 1818 en de Bibliotheek Den Haag.

‘De Slag om het IJspaleis’, 14 november, 18.00 uur, Centrale Bibliotheek. Toegang gratis. Met borrel na afloop.

| Foto: DHC/Sebastiaan Boot

Abonnee worden van DHC? Klik hier.

Standaardportret
Bekijk meer van