Politie zoekt dringend beelden van ‘levensgevaarlijke brand’

Rechercheurs van de Haagse politie zijn dringend op zoek naar getuigen en beelden van de grote brand bij een flat aan de Laan van Wateringse Veld, op nieuwjaarsdag.

Door

De afgelopen week zijn er nog maar weinig tips binnengekomen over de vermoedelijk aangestoken brand waarbij drie mensen zwaargewond raakten. Op woensdagavond 1 januari vatten meerdere auto’s onder de overkapping vlam. Hierdoor kwamen bewoners van veertig bovenliggende appartementen in gevaar. Zij moesten met hoogwerkers uit hun huizen worden gehaald.

Omdat de politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting, is het strafrechtelijk onderzoek opgeschaald. Er werkt inmiddels een groot team van rechercheurs aan de zaak.

Is de brand een wraakactie?

In de wijk Wateringse Veld gaat het gerucht dat de ‘levensgevaarlijke brand’ een wraakactie is. Maar mede door het gebrek aan tips kan de politie niets over het waarheidsgehalte hiervan zeggen. ‘Het is vervelend dat het onderzoek veel langer duurt dan nodig is, als mensen ons niet in vertrouwen nemen,’ aldus politiewoordvoerder Dick Goijert in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ van de AVROTROS. ‘Wij roepen buurtbewoners op om camerabeelden aan ons af te staan, zodat we kunnen kijken of daar belangrijke zaken op staan.’

Goijert begrijpt dat buurtbewoners het lastig vinden om naar de politie te stappen, maar benadrukt dat mensen ook anoniem informatie kunnen doorgeven. Dit kan (gratis) via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800 – 7000. Een tip doorgeven kan ook vertrouwelijk door contact op te nemen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 – 3458999.

Meer informatie: www.opsporingverzocht.avrotros.nl

Wilt u meer weten over Den Haag Centraal of meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement. Verder kunt u zich hier aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief. En kijk op onze Instagram-pagina voor meer foto’s en video’s.

Standaardportret
Bekijk meer van