Geld stroomt binnen voor zwembad De Boetzelaer in Monster

Bloemiste Richelle Mallee wilde ‘íéts’ doen om het personeel van het vorige week afgebrande zwembad De Boetzelaer in Monster een hart onder de riem te steken. De door haar gestarte crowfundingsactie liep in no-time op naar 20.000 euro.

Door

Aanvankelijk wilde Mallee met een bloemetje langsgaan bij directeur Peter Wielaart en de medewerkers van het in de hele regio populaire bad. “Maar toen realiseerde ik mij dat niemand daarop zit te wachten wanneer de boel is platgebrand. Op vrijdagochtend kreeg ik het idee van een crowfundingsactie,” vertelt de bloemiste uit Monster.

Dat de teller binnen vier dagen zou oplopen naar bijna 20.000 euro overtrof al haar verwachtingen. “Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik dacht bij mezelf: alle kleine beetjes helpen.” Ook de reacties op haar initiatief waren overweldigend. “Kinderen hebben op straat speelgoed verkocht om zo geld bijeen te krijgen. Die betrokkenheid is echt hartverwarmend. De ‘Boetz’ is echt een begrip in Monster.” En in de hele regio. Ook heel veel Haagse kinderen hebben daar hun zwemdiploma(‘s) gehaald.

Zelf bewaart Mallee goede herinneringen aan het zwembad, waar ze vaak met haar ouders kwam. “De Boetzelaer staat voor één grote, warme familie. Behalve dát ken ik geen zwembad dat zo netjes en verzorgd is. Het was gerenoveerd en was bijna klaar. Ik ben deze actie gestart, omdat ik de bloemen bezorg bij het zwembad en dan steeds met eigen ogen zie met hoeveel bevlogenheid en toewijding de mensen er werken.”

Kortsluiting

Al op de avond van de brand werd duidelijk dat kortsluiting bij een frisdrankenautomaat de oorzaak van de vlammenzee is geweest. Directeur Wielaart zag het zwembad waar hij 45 jaar met ziel en zaligheid aan heeft gewerkt, een jaar voor zijn pensioen vernietigd worden. De crowdfunding noemt hij ‘hartverwarmend’. “Ik ben daar echt diep door geraakt. Het lijkt wel of bijna heel het Westland rouwt om het verlies van De Boetzelaer. Met het verzekeringsgeld kunnen we gaan herbouwen en het geld van de crowdfundingsactie gaan we besteden aan recreatieve elementen.”

De dagen na de brand is hij druk bezig geweest om de gebruikers van het zwembad zo snel mogelijk elders in het water te krijgen. “Dat is dankzij de medewerking van andere zwembaden in het Westland en Den Haag gelukt. Alle 1400 kinderen die bij ons zwemles volgen, zijn ondergebracht. Dat is echt een pak van mijn hart. Dan blijkt ook meteen hoe behulpzaam de zwemwereld onderling is. We laten elkaar nooit zakken. De zwemonderwijzers van De Boetzelaer worden ook ondergebracht in de diverse zwembaden.”

HBS Businessclub

Het zijn niet alleen de inwoners van Monster die geschrokken reageerden op de alles verwoestende brand. Ook vanuit Den Haag ontving Wielaart ontelbare steunbetuigingen. “Ik ben lid van de businessclub van HBS en het bestuur belde mij maandag om te zeggen dat er bij hen rouw en verdriet heersten. Veel HBS-leden zwommen bij ons. Zoals heel veel mensen uit Den Haag Zuidwest ons zwembad bezochten.”

Meer informatie: www.deboetzelaer.nl

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

Standaardportret
Bekijk meer van