Topambtenaar Parbhudayal wethouder VVD

Kavita Parbhudayal (44) is kandidaatwethouder voor de VVD. Zoals verwacht neemt naast partijleider Boudewijn Revis dus een vrouw plaats op het Haagse pluche. Met deze naam is het nieuwe college van b en w compleet.

Door

In het IJspaleis is Parbhudayal een bekend gezicht. De afgelopen zes jaar was ze directeur Financiën bij de gemeente. De VVD laat weten in een verklaring: ‘In deze rol heeft zij als manager mede voor gezorgd dat Haags (belasting)geld op een juiste wijze werd ingezet voor zaken die belangrijk zijn voor het leven van alledag voor de inwoners en voor de ondernemers van Den Haag.’

Parbhudayal werd in 2017 genomineerd als etnische vrouwelijke manager van het jaar voor haar rol als topambtenaar bij de gemeente. In 2016 nam de van oorsprong Hindoestaanse nog meer hooi op haar vork als programma manager statushouders.

Reiziger Parbhudayal

Vanavond heeft de VVD haar via de mail voorgesteld aan de nieuwe kandidaat wethouder. In de verklaring staat onder meer dat de nieuwe bestuurder een passie heeft voor reizen. ‘De meest tot de verbeelding sprekende reis is die geweest waarbij zij het basiskamp van de Mount Everest op 5.200 m heeft gehaald.’

Parbhudayal wordt eveneens voorgesteld als mantelzorger. ‘Sinds 2017 woont Kavita met haar gepensioneerde ouders in één pand. Zo houdt ze een oogje in het zeil, kan ze waar nodig te hulp schieten én hen aandacht geven.’

Plaatje compleet

Met de voordracht van Parbhudayal is het nieuwe college van b en w compleet. Eerder vandaag maakte GroenLinks al bekend dat de partij oud-wethouder en jeugdombudsman Bert van Alphen voordragen als bestuurder, evenals Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Voor D66 en Groep de Mos was al langer bekend wie de wethoudersposten zouden invullen. Richard de Mos en Rachid Guernaoui zullen de verkiezingswinnaar vertegenwoordigen in het college. Wethouder onderwijs Saskia Bruines van D66 wil door en partijleider Robert van Asten wordt eveneens bestuurder.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt komende week het nieuwe collegeakkoord gepresenteerd. De onderhandelaars moeten nog enkele laatste afspraken maken. Volgens de planning kan de gemeenteraad op 7 juni over het complete pakket plannen debatteren.

 

Pasfoto Mieke
Bekijk meer van