Nieuwe muziek op plaatsen met rafelranden

Twintig elektrische gitaren bij de Nieuwe Kerk tijdens de mei-editie van Dag in de Branding. Met nu modern-klassieke muziek. Onder het thema ‘ruimtes en rafelranden’ bezoekt het festival onder andere ook The Grey Space.

Door

Festival Dag in de Branding verkent viermaal per jaar de grenzen van de muziek. Wat maken musici en componisten van nu en welke verbinding leggen ze met andere kunstenaars en met de maatschappij? Pianiste Saskia Lankhoorn, sinds het seizoen 2017-2018 curator van het festival, wil de muziek van de eenentwintigste eeuw aantrekkelijk presenteren. Dit wil zij doen met een breed palet aan stijlen, op spannende locaties.

Voor de editie van zaterdag 26 mei koos zij dan ook het thema ‘ruimtes en rafelranden’. Een van de bedoelde ruimtes is The Grey Space in the Middle, het voormalige pand van Gemak van de Vrije Academie aan de Paviljoensgracht. Hier presenteert Stichting LUSTlab kunst, technologie en wetenschap in combinatie met horeca. Ook speelt het Matangi Quartet er akoestische kamermuziek op de open bovenverdieping. En Barbara Ellison shotelt publiek haar soloperformance ‘Vocal Phantoms’ voor, in de donkere betonnen kelder.

Twintig elektrische gitaren

In de tamelijk klassieke concertlocatie de Nieuwe Kerk, maar ook eromheen en eronder, spelen studenten van de Academy for Music and the Performing Arts (Tilburg) ‘The Fringe Guitar Project’ op twintig elektrische gitaren. Niet nieuw als locatie is het Korzo Theater. Lankhoorn speelt hier nieuw werk van Petra Strahovnik en Geneviève Murphy presenteert haar project als artist in residence bij Korzo.

Dag in de Branding, editie 48, zaterdag 26 mei, op diverse locaties. 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van