Nominatie Gouden Kalf voor ‘Meet the Soldier’

De virtual reality-documentaire ‘Meet the Soldier’ van de Haagse start-up Hack The Planet is genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Interactive op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Door

Dat maakte de organisatie van het festival deze week bekend. Meet the Soldier is samen met twee andere producties in de race voor de filmprijs. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op vrijdag 5 oktober.

Meet the Soldier

‘Meet the Soldier’, dat eerder dit jaar een Gouden SpinAward won voor beste creatieve digitale concept op het gebied van augmented en virtual reality, is opgenomen in Oeganda met de laatste technieken op het gebied van 360 graden/3D video-opnamen. Het bijzondere aan de twintig minuten durende documentaire is dat de hoofdpersonages elkaar in virtual reality ontmoeten, terwijl de kijker als derde persoon onderdeel is van de reis die de Oegandese strijders maken.

De jury was vooral enthousiast over het project, omdat het ‘daadwerkelijk nieuwe manieren van storytelling verkent en duidelijk gericht is op maatschappelijke impact’.  Naast ‘Meet the Soldier’ zijn ook ‘#Dearcatcallers’ en ‘De Migrant’ genomineerd. Deze en andere producties zijn nog tot en met 4 oktober te zien in de gratis toegankelijke Interactive Expo van het Nederlands Film Festival.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van