Groot-Brittannië wint WK zandsculpturen

Baldrick Buckle is de nieuwe wereldkampioen Zandsculpturen. Zijn winnende schepping, ‘De weg vanaf Scheveningen’ is, samen met die van de andere deelnemers aan het WK nog tot 19 augustus te zien op het Lange Voorhout.

Door

Het kunstwerk ‘De weg vanaf Scheveningen’ van Baldrick Buckle uit Groot-Brittannië heeft het wereldkampioenschap zandsculpturen in Den Haag gewonnen. Zijn werk is een pastiche van ‘The Flying Steamroller’, een installatie van de Amerikaanse installatiekunstenaar en beeldhouwer Christopher Burden.

Volgens Buckle is zijn zandkunstwerk ‘de komische paradox van een zware stoomwals die moeiteloos in de lucht zweeft’. Het is niet de eerste keer dat Baldrick Buckle in de prijzen valt bij een internationaal toernooi. In 2016 werd hij Europees kampioen.

WK Zandsculpturen voor de eer

Acht zandkunstenaars werkten de afgelopen week op het Lange Voorhout aan scheppingen die verwijzen naar de kust en de zee. Alle sculpturen zijn nog tot 19 augustus gratis te bezoeken. Daarna wordt het zand hergebruikt in de bouw. Buckle krijgt geen geldprijs. Het gaat om de eer.

Standaardportret
Bekijk meer van