Vlaggetjesdag: Vlootschouw en kinderen aan de haring

Scheveningen staat zaterdag 16 juni weer in het teken van Vlaggetjesdag, het grote festijn rond de komst van de nieuwe haring.

Door

Scheveningen staat zaterdag weer in het teken van Vlaggetjesdag, het grote festijn rond de komst van de nieuwe haring. Muziek, oude ambachten, klederdracht, demonstraties van de Reddingmaatschappij – het programma vertoont zoals altijd veel afwisseling.

Om 13.00 uur verlaten een tiental grote kotters en enkele andere schepen de haven onder leiding van de SCH 236 Noordster, een gerestaureerde logger. Ze nemen deel aan een vlootschouw voor de kust. De jury jureert vanaf de Noordster en kijkt wie er het mooist gepavoiseerd en onderhouden is. Rond 14.30 uur varen de schepen weer binnen.

Haring proeven op Vlaggetjesdag

Een andere bijzondere activiteit is haring proeven voor kinderen. Niet alleen leuk, maar ook noodzaak omdat steeds minder jongeren haring eten. ‘Degenen die een harinkje durven te happen, krijgen een mooi presentje,’ aldus de organisatie. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten door volkszanger Wolter Kroes.

Vlaggetjesdag, zaterdag 16 juni, 11.00-18.00 uur, Scheveningse haven. Meer informatie: www.vlaggetjesdag.com

 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van