Visfamilie laat The Old Jazz weer swingen

Cor Roeleveld blaast nieuw leven in het voormalige bruine café The Old Jazz op de Fred. Het interieur krijgt een warme en luxe uitstraling geïnspireerd op de ‘jazzy’ art decostijl.

Door

Niet dat hij per se op zoek was naar iets nieuws, maar toen Cor Roeleveld hoorde dat The Old Jazz te huur stond ‘vond hij het te mooi om er niks mee te doen’. Al verdwijnt zo een van de laatste bruine cafés op de Fred, de naam blijft bestaan. Roeleveld: “Ja, dat is toch een beetje nostalgie.”

Cor Roeleveld, die samen met zijn broer Jonathan het gelijknamige familiebedrijf runt, heeft naast viswinkels sinds een aantal jaren ook twee restaurants. Een daarvan is visrestaurant Vigo, direct grenzend aan The Old Jazz. “Vigo loopt zo goed, dat we ruimte tekortkomen.” Even overwoog hij om dan maar uit te breiden, toch koos hij voor een nieuwe formule. Roeleveld laat een plaatje zien met daarop zwarte Thonetstoeltjes, een koperen bar met marmeren blad en de prachtige Chandelier Boivin hanglampen met lichtbollen en goudkleurige stekels van Eichholtz.

Old Jazz

Het doet denken aan een moderne Franse bistro. “Met een ‘jazzy’ art-decostijl,” vult Roeleveld aan. Voor het interieurontwerp tekende de Haagse ontwerpstudio West Egg Creatives. “Zij zorgen voor een warme en elegante uitstraling.” Het moet gezellig zijn, vindt Roeleveld. Alsof je thuis bent. Daarom staan op de kaart kleine hapjes die je kunt delen. De producten komen veelal van leveranciers uit de buurt, zoals kip en wild van Poelier Ammerlaan, thee van Betjeman and Barton (‘daar zijn de dames gek op’), kaas van Kalkman en brood van Philippe Galerne.

“Allemaal ondernemers met liefde voor hun vak, net zoals wij dat hebben met de vis. Dat proef je terug op je bord.” Medio mei is de opening. Vanaf dan is The Old Jazz zes dagen per week open. Over welke dag hij dicht zal zijn, denkt Roeleveld nog na. Het liefst zou hij oude tijden doen herleven. “Sinds het bekend is dat wij de nieuwe eigenaren zijn, krijg ik elke week een mailtje van een jazzband. We gaan de zaak beter isoleren, dus wie weet.”

The Old Jazz, Aert van der Goesstraat 7, vanaf medio mei geopend. Over twee weken kunnen de eerste reserveringen worden gemaakt via www.theoldjazz.nl
Bekijk meer van