Spetterend openingsfeest Encore by Simonis: Huilen om Glennis, dansen met Shirma

“Als er maar vrouwen komen, dan komen de mannen vanzelf wel,” grapte pater familias Allie Simonis twee weken geleden nog tijdens een interview met deze krant. En natuurlijk kwamen die. Tijdens de openingsavond – afgelopen maandag – van restaurant Encore by Simonis aan de Dr. Lelykade liepen de meeste vrouwen hooggehakt en in zomerjurkje rond, zich vergapend aan het kosmopolitische interieur.

Door

Vooral de lichtgevende messing ringen die hoog in de ruimte hangen, trokken de aandacht. Maar ook de geisha-tekeningen bij binnenkomst en in de toiletten werden uitvoerig bekeken. Het enige wat is behouden van het vorige restaurant, The Harbour Club, zijn de glazen wijnkasten en de wenteltrappen. Verder is alles nieuw.

Naast de hooggelakte tafels stonden flessen water klaar om de dorst te lessen, terwijl de mensen achter de bars overuren maakten en gul wijnflessen leegschonken. Wie liever een bubbel wilde, kon een glas Moët & Chandon halen. De beroemde Haagse visfamilie Simonis had kosten noch moeite gespaard om het de circa 1500 genodigden naar de zin te maken. Schalen met zalmnigiri, wagyu-vlees en gevulde wantans kwamen voorbij. Nog meer glazen werden gevuld. Daarna waren er optredens.

Glennis Grace, goed in de gaten gehouden door drie man beveiliging, zong covers van Lykke Li (‘Follow Rivers’) en Witney Houston. Toen Grace ‘Waarom’ inzette van Andre Hazes, vloeide menig traantje. Plots verplaatste de hele menigte zich naar de andere ruimte, waar Ruth Jacott al klaar stond. Rond middernacht zette Shirma Rouse ‘Think’ van Aretha Franklin in en zong het dansende publiek met handen in de lucht ‘Freedom’ mee. Allie Simonis keek tevreden vanaf een afstand toe, zoon Alain waagde met zijn vrouw ook een dansje. De heren hebben het weer voor elkaar. Zo’n feest neerzetten, je ziet het maar weinig in Den Haag. Het kan bijna niet anders dan dat Encore net als Catch een groot succes gaat worden.

‘Encore by Simonis’, Dr. Lelykade 5, maandag t/m donderdag van 17.00 tot 01.00 uur, vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 01.00 uur. Meer informatie: www.encore-bysimonis.nl

Abonnee worden van DHC? Klik dan hier.

 

Bekijk meer van