Resumé brengt speciale wijnen en Brabantse gastvrijheid naar de Bierkade

Aan de Bierkade opent volgende week Resumé zijn deuren. Met unieke wijnen, goed eten en huiselijke gastvrijheid willen eigenaren Rik van de Laar en Saskia de Kuijer een bar/restaurant creëren waar iedereen zich thuis voelt.

Door

Toen Rik van de Laar en Saskia de Kuijer in 2017 hun restaurant 6&24 openden in de Nobelstraat, wisten ze al: hier blijft het niet bij. Een paar taaie winters later – eerst twee coronajaren, nu de energiecrisis – bleek de tijd rijp voor een tweede zaak. “We wilden het risico spreiden met een zaak die in de zomer drukker zal zijn en de andere meer in de winter,” vertelt De Kuijer. Ze lacht: “Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we heel graag een wijnbar wilden. Leuke champagnes en wijnen schenken voor elke prijsklasse, met crazy dingen op de kaart die je nog nergens in Den Haag ziet.”

Het duo kwam uit op de Bierkade, bij een mooi leegstaand pand met een flink terras aan het water. De zaak is opgedeeld in twee delen, met achter de keuken een wat rustigere eetzaal en voorin twee bars: een voor drankjes en een met plaats voor een kok. “Achterin zit je wat relaxter, bijvoorbeeld voor een zakelijk diner,” legt De Kuijer uit. “Voorin kun je lekker een glaasje wijn doen, terwijl een kok een hapje voor je bereidt.”

Kwaliteit en eenvoud

De naam Resumé verwijst naar de eerste zaak van het paar. “We herhalen de inhoud van 6&24, maar dan wat korter samengevat,” vertelt De Kuijer. “Dus dezelfde Nederlandse leveranciers, dezelfde kwaliteit van producten, gastvrijheid en gevoel, maar dan wat simpeler en sneller.”

 

Qua eten gaat de eenvoud het wel winnen hier
Rik van de Laar

 

De Kuijer, bij 6&24 naast eigenaar ook gastvrouw en sommelier, wil bij Resumé veel wijnen per glas gaan schenken. Ze wil het wat anders doen dan de gemiddelde wijnbar, door wijnen van onbekendere druiven en huizen op de kaart te zetten. “Het maakt niet uit hoeveel geld je verdient, we zijn er voor iedereen die het leuk vindt om een lekker glas wijn te drinken en we hebben glazen voor iedere prijsklasse. De gastvrijheid van 6&24 nemen we hier mee naartoe.”

Op het menu staan ongeveer twintig ‘happen’ van de foodbar en vijftien kleine gerechtjes. Denk aan een stukje ham of oesters, maar ook aan macarons met ganzenlever of een gefrituurde olijf met schuim van oude boerenkaas, een klassieker van 6&24. “Qua eten gaat de eenvoud het wel winnen hier,” zegt Van de Laar. “Langoustines snijden we door de helft, leggen we op de barbecue en we doen er een vinaigrette overheen. C’est tout. Heel sec, zoals een langoustine hoort te zijn.”

Eigen bakkerij

Of het bij deze tweede zaak blijft, weet het stel nog niet. Ze hebben nog wel andere ideeën – bijvoorbeeld voor een eigen bakkerij – maar voor nu is het wel even goed. “Na drie maanden verbouwing denk je: dat doen we nooit meer,” lacht De Kuijer. “We waren hier dagelijks om acht uur ’s ochtends, om dan na een hele dag klussen naar 6&24 te rollen, snel een bordje naar binnen te werken en dan tot ’s nachts servies te draaien. Hartstikke leuk en het geeft ook energie, maar je vraagt je soms ook af waar je aan begonnen bent.”

 

Dat dorpse is heel leuk hier
Saskia de Kuijer

 

Komende maandag, 6 februari, opent Resumé voor het eerst zijn deuren, voor familie en vrienden. Na ook een speciale avond voor vaste gasten kan de boel officieel open, voorlopig van donderdag tot en met zondag. De buurt heeft Resumé intussen al verwelkomd. De Kuijer: “Van de Ooievaart kwamen ze gelijk kijken en als we buiten lopen, vragen ze altijd of ze misschien ergens mee kunnen helpen. Restauranteigenaren van verderop in de straat kwamen ook al even aanwaaien om gedag te zeggen. Dat dorpse is heel leuk hier. Wij passen er goed tussen.”

Resumé, vanaf 9 februari open van donderdag tot en met zondag. Meer informatie: www.resumeby6en24.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van