Zo promoot je succesvol je bedrijf

Je bedrijf promoten kan op verschillende manieren. Vandaag de dag is het belangrijk dat je online vindbaar bent. Investeer dus in een website, ook als deze vrij simpel en basic van opzet is. Het is in ieder geval belangrijk dat internetbezoekers je contactgegevens kunnen vinden. Als ze een schilder, loodgieter of hovenier zoeken dan is een uitgebreide website misschien niet zo belangrijk. Maar dat is een ander verhaal als je een administratiekantoor hebt dat verschillende diensten aanbiedt of als je producten online in een webshop wilt verkopen. Je kunt je website vervolgens online extra promoten, bijvoorbeeld via sociale media of met behulp van advertenties via Google Ads.

Door

Promotiemateriaal inzetten

Naast online promotie kun je ook online promotie gebruiken om naamsbekendheid op te bouwen. Je kunt luxe aanstekers bedrukken met je bedrijfsnaam of logo en deze uitdelen tijdens een promotieactie, bijvoorbeeld op een bedrijven beurs of tijdens een evenement waarvoor je bedrijf als sponsor optreedt. Door gratis cadeautjes uit te delen die zijn bedrukt met jouw bedrijfslogo zorg je ervoor dat jouw bedrijfsnaam hopelijk blijft hangen bij de door jou beoogde doelgroep. Als daar ook jongeren bij zijn dan kun je naast aanstekers ook andere artikelen gebruiken, zoals een voetbal, een ballon of een drinkfles.

De kosten voor gepersonaliseerde artikelen

Het is zeker niet zo dat je de hoofdprijs betaalt voor het laten bedrukken van aanstekers, pennen of andere artikelen. Veel hangt ook af van de grootte van je order. Voor een grotere order betaal je vanzelfsprekend minder per stuk. Kies je bijvoorbeeld voor BIC aanstekers bedrukken 100 stuks, dan kun je zeer voordelig uit zijn. De prijs is ook afhankelijk van de complexiteit van de bedrukking. Is die in één kleur dan is dat uiteraard goedkoper dan wanneer je kiest voor twee of meer kleuren. Ook kan bijvoorbeeld een balpen of aansteker aan één of aan twee zijden worden bedrukt. Je ontvangt altijd een prijsopgave vooraf. Dus je weet precies met welke kosten je rekening moet houden.

Promotie bij een bijzondere gelegenheid

Er zijn gelegenheden die zich bij uitstek lenen voor extra promotie. De opening van een nieuwe zaak bijvoorbeeld, of de introductie van een nieuw product. Geef hier extra aandacht aan met bijvoorbeeld ballonnen of een bedrukte vlaggenlijn. Dit maakt de gebeurtenis extra feestelijk en je geeft extra aandacht aan je merk- of bedrijfsnaam. Bewaar de vlaggenlijnen en de overgebleven ballonnen. Die kunnen namelijk goed van pas komen bij een volgende gelegenheid zoals je aanwezigheid op een bedrijven beurs of bij een ander evenement. Zorg ook bij dit soort gelegenheden dat je voldoende giveaways op voorraad hebt. Bezoekers vinden het altijd erg leuk als ze een pen, aansteker of ballon voor de kinderen mee naar huis mogen nemen. Uiteraard bepaalt de aard van je bedrijf en je beoogde klantenkring grotendeels op welke manier je je bedrijf het beste kunt promoten. Je kunt hier eventueel advies over vragen bij een marketingdeskundige.

Standaardportret
Bekijk meer van