Zo krijgt de website van je bedrijf een professionele uitstraling

Als ondernemer heb je in de 21e eeuw een website. Daar kun je bijna niet onderuit. Als je niet online te vinden bent, dan kan dat klanten kosten. Dat geldt natuurlijk minder voor de warme bakker in de wijk dan voor de accountant of de handelaar in auto-onderdelen. Maar feit is dat een goede website voor je bedrijf altijd een meerwaarde heeft. Naast het design van de website zijn ook de teksten die erop staan heel belangrijk. Je kunt die zelf schrijven, maar je kunt er ook voor kiezen om deze klus uit te besteden.

Door

Foutloos Nederlands

Een absolute vereiste is dat de teksten foutloos zijn. Als er stijl- en spelfouten op je website staan dan wekt dat ergernis bij websitebezoekers. De kans dat ze gaan twijfelen aan je professionaliteit is groot. Als je zelf niet zo sterk bent in het schrijven van goede teksten dan kun je hiervoor een professioneel bureau als Crossphase inschakelen. Zij kunnen sterke teksten schrijven voor je website die foutloos en ‘to the point’ zijn. Daarnaast worden ze voorzien van de juiste zoekwoorden. Die zorgen ervoor dat jouw website goed wordt gevonden door Google en andere zoekmachines.

Snel navigeren

Mensen die een website bezoeken houden ervan om snel te vinden wat ze zoeken. Zorg dus voor een duidelijke structuur en een menu dat zich vanzelf wijst. Uit onderzoek blijkt dat een websitebezoeker in maximaal 3 kliks wil kunnen vinden wat hij zoekt. Als dat niet lukt dan is de kans groot dat hij zijn heil bij een concurrent zoekt. Kies ook voor een provider met krachtige servers. Een website die er tien seconden over doet om een pagina te laden wekt ergernis. Hier kun je zelf ook een bijdrage aan leveren door afbeeldingen te verkleinen zodat ze minder ruimte op de server innemen en daardoor sneller laden.

Correcte informatie

Het lijkt een open deur, maar de informatie op je website moet juist zijn. Het is dus zeker nuttig om deze meerdere keren per jaar na te lopen om te zien of alles nog klopt. Je kunt het jezelf daarbij een stukje makkelijker maken door tijdloos te schrijven. Door zo min mogelijk maanden, seizoenen of jaartallen te noemen gaan de teksten op je website langer mee. Daar staat tegenover dat het wel aan te raden is om sommige teksten zo nu en dan eens te vernieuwen. Ook hier kun je uiteraard een professionele tekstschrijver voor inschakelen. Zeker de homepage van je website verdient af en toe een update met nieuwe teksten en nieuwe foto’s.

Kleuren en lettertypen

Wees niet te uitbundig met kleuren en beperk je tot 1 of hooguit 2 lettertypen. Kies voor je teksten een lettertype dat prettig leest en niet voor meerdere uitleg vatbaar is. Bedenk dat misschien ook ouderen of laaggeletterden je website bezoeken. Deze mensen helpen je met een strakke letter zonder al te veel overbodige tierelantijnen. Let ook op het contrast tussen achtergrondkleur en tekstkleur. Die moet voldoende zijn om je website prettig leesbaar te maken.

Standaardportret
Bekijk meer van