Zo bepaal je het budget voor een bruiloft!

Ben je net verloofd? Gefeliciteerd, dat is uiteraard prachtig nieuws. De komende tijd zullen jij en je partner zich dan bezighouden met alle voorbereidingen voor deze grote dag. Er moet tenslotte veel geregeld worden.

Door

Van het bepalen van het budget tot het uitzoeken van de mooiste trouwlocaties in Den Haag of op een andere toffe plek en van het regelen van de catering tot het inhuren van een professionele trouwfotograaf: het komt allemaal voorbij. Een van de belangrijkste onderdelen van de bruiloftsplanning is het bepalen van het budget voor de bruiloft. Dit dien je al in een vroeg stadium te doen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij de andere onderdelen. Hoe je op een goede manier het budget voor de bruiloft kunt bepalen? Wij zetten het voor je op een rij in dit artikel.

Research doen

Om samen met je partner het uiteindelijke budget te kunnen bepalen voor jullie bruiloft, is het goed om vooraf even uitgebreid research te doen. Ga eens na op internet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Kijk bijvoorbeeld eens wat een gemiddelde trouwlocatie, cateringbedrijf en trouwfotograaf kost. Door jezelf hier alvast wat op voor te bereiden, weet je straks per onderdeel beter hoeveel geld je eraan kunt besteden.

Maak een lijst met wensen

Voordat je het budget kunt bepalen, is het goed om jullie wensen helder op een rijtje te hebben. Bedenk samen hoe jullie de bruiloft voor jullie zien. Willen jullie een themabruiloft, een zeer grote bruiloft of het juist liever intiem houden? Bepaal dit eerst samen, zodat je hier een beter beeld over hebt. De kosten van de bruiloft is namelijk zeer afhankelijk van het soort bruiloft waar je voor kiest. Stel prioriteiten en bepaal wat jullie echt belangrijk vinden. Aan deze onderdelen kunnen jullie dan wat meer geld uitgeven en aan andere misschien wat minder.

Houd bij het budget rekening met onvoorziene kosten

Een handige tip die je in gedachten kunt houden als je bezig bent met het bepalen van het budget voor jullie bruiloft, is om rekening te houden met onvoorziene kosten. Je krijgt namelijk ongetwijfeld te maken dat het soms wat duurder uitvalt dan je in de eerste instantie had verwacht. Probeer hier bij het opstellen van het budget al rekening mee te houden. Het is dus altijd goed om het budget wat ruimer op te stellen en niet te krap. Anders kom je straks misschien voor onverwachte verrassingen te staan, wat natuurlijk niet fijn is.

Probeer het zo realistisch mogelijk te doen

Bij het bepalen van het trouwbudget is het goed om ieder onderdeel op een rijtje te zetten. Heb je een realistisch budget opgesteld? Dan is het handig om te kijken welk percentage wordt besteed aan welk onderdeel. Gemiddeld gaat zo’n 5% van het budget naar bloemen en decoratie, 5% naar drukwerk, 10% naar de trouwringen, 10% naar overige kosten, 15% naar de trouwfotograaf, 15% naar de trouwjurk en 40% nar de feestelijkheden als bijvoorbeeld de trouwlocatie, receptie, diner en het trouwfeest.

Heb je het budget helemaal officieel bepaald? Top! Dan kun je verder met de overige bruiloftsplanning, want er is nog een hoop te doen voor jullie. Een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning is het kiezen van de trouwlocatie. Op zoek naar een mooie trouwlocatie in de buurt? Kijk dan ook eens naar deze prachtige trouwlocaties in Zoetermeer.

Standaardportret
Bekijk meer van